Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
 • KATEGÓRIA
B
 • KATEGÓRIA
C
 • KATEGÓRIA
J
 • JOGSI UTÁN
 • Az időpont előtt mennyi idővel mondhatom le a gyakorló órát?

  A gyakorló vezetés óra 24 órával a foglalt időpont előtt ingyenesen lemondható .

  Fontos, hogy telefonon vagy elektronikusan is csak a visszaigazolás után tekinthető lemondottnak az óra.

  24 órán belüli lemondás esetén egy óra díja (csomagtól függően) levonásra kerül.

   

 • Mennyi ideig érvényes az ajándékkártya?

  Alaphelyzetben az ajándékkártya a megrendelés visszaigazolásától számított 6 hónapig felhasználható. A gyakorlóvezetés ajándékkártya csak a megajándékozott személy részére biztosít vezetés gyakorlást. Az ajándékkártyán lévő gyakorló vezetés csomag elkezdése előtt telefonos vagy e-mail-ben történő időpont egyeztetés szükséges. Érdemes számításba venni a gyakorlóvezetési csomag óraszámát és ehhez igazítani a kezdés időpontját. A legnagyobb vezetésgyakorlás csomagnál bele kell kalkulálni, hogy heti 2 alkalommal számolva 1-2 hónap is eltelik, mire készen leszünk. Tehát ennyivel előtte minimum el kell kezdeni a gyakorló vezetési óráinkat, hogy ne csússzunk ki a féléves felhasználhatósági időkeretből. Ha van lehetőség az adott gyakorló vezetés csomag megrendelésénél intenzív csomagra is, akkor nyilván kevesebb időbe fog telni a vezetés tanulás. Természetesen még előre nem tervezett dolgok is közbe jöhetnek ez idő alatt. Nyaralás, nem tervezett munkahelyi elfoglaltságok és sajnos nem várt megbetegedések is. Ilyenkor természetesen, ha indokolt kitolódhat a gyakorló vezetés csomag felhasználhatósági ideje hat hónapnál későbbre is.

 • A jogsival újrakezdő vezetőket másképpen kell oktatni?

   

   A rövid válasz: igen. Rengetegszer nem csak gyakorolni kell a vezetést, hanem újból oktatni/tanítani is. Egy sokszor más megközelítést igénylő tanításra, speciális vezetés oktatási módszerekre van szükség az újrakezdőknél a kellő cél elérésére. A vezetést újrakezdő tanulók már gyakorlatilag felnőtt korú tanulók, fiatalok, családanyák, családapák, akiknek a hétköznapjaik nagy részét kiteszi a munkahely, edzés, bevásárlás, család ellátása és a házimunka. Nyilván más lesz a jogsi utáni gyakorló vezetést választóknál a fáradsági szint, mire be tudja a munka után illeszteni a napi rutinjai közé a gyakorlóvezetés óráit. Fontos az autósiskolai vezetésoktatási tapasztalat is az újrakezdő vezetők gyakorlásánál, vezetésoktatásánál is a Szakoktatói részéről, hiszen nincs két egyforma gyakorlóvezető tanuló, ahogy két egyforma jogsi előtti tanuló sem. Az újrakezdő vezetők oktatása teljesen személyre szabott módszerekkel történik a Semmi Stressz Vezetésoktatásnál, figyelembe véve a kedves tanuló személyes igényeit, elfoglaltságát, tulajdonságait, képességeit, ami az autóvezetés újrakezdéséhez szükséges. Ha túl fáradtak és kimerültek vagyunk, akkor sajnos a reflexeink, figyelemtartási képességeink, összehangoltságunk akár a gondolkodást, akár a mozdulatsorozatok összehangoltságát nézzük, nagyságrendekkel rosszabbak, mint kipihenten.  A gyakorló vezetés órákon használt sajátos tanítási és szemléltetési technikák, a kellően hatékonyra kifejlesztett, a gyakorlóvezető tanulóra személyre szabott módszereknek is köszönhető, hogy ennyire népszerű és kiemelkedően hatékony a Semmi Stressz Gyakorlóvezetés az újrakezdők körében. 

 • Drágábbak az órák, ha Budapesten kívül szeretném a vezetést?

  Természetesen nem, ha a szolgáltatási területen belül van a találkozási pont. Nem csak Budapesten laknak olyan újrakezdő vezetést választó tanulók, akik szeretnének a későbbiekben önállóan autót vezetni. A Semmi Stressz Vezetésoktatásnál a szolgáltatási területen belüli tanulóknak azonos a csomagár, akár a megjelölt városokban szeretnének vezetési rutint szerezni, akár Budapesten. Nem kell számolnod semmilyen plusz költségekkel. Manapság rengeteg család a budapesti lakásból kiköltözött az agglomerációba. Sokan a családalapítás szempontjából találták ezeket a kisvárosokat optimálisabb helyszínnek. Nyilván a budapesti lakás rengeteg előnyei közé tartozik az is, hogy lefedett a fővárosi tömegközlekedés. A legtöbb esetben tömegközlekedéssel megoldható könnyen a napi ingázások tömbkelege, talán sokesetben praktikusabb is, mint autót vezetve eljutnunk a célunk felé. Viszint kiköltözés után szembesülhetünk vele, hogy itt már nem a megszokott menetrendek vannak. Sok a várakozási idő, messze van a megálló, stb. Ilyenkor vesszük elő a porosodó jogsit és rendszerint az adott kis városkában szeretnénk gyakorolni a vezetést, hiszen itt fogunk a legtöbbet vezetni majd.

 • Hétvégi vezetésnél drágábbak a gyakorlóvezetés csomagok?

  A Semmi Stressz Vezetésoktatásnál természetesen nem. A hétvégén történő gyakorlóvezetés órák ára azonos a hétköznapi vezetési órák áraival. Nem kell számolnod felárral vagy egyéb, a vezetési csomagokon kívüli plusz költségekkel, azért, mert egyéb elfoglaltságaid miatt csak hétvégén tudsz jönni vezetési rutint szerezni. Rohanó világunkban a hétköznapjaink sokszor teljesen tele vannak teendőkkel. Reggel munkába indulás, gyermekek logisztikázása oviba-suliba, aztán az egésznap, ami általában a munkahelyen telik el. Délután úgyszint megannyi, vagy még több teendő, mint a reggeli órákban. Mire feleszmélünk, teljesen elfáradva találhatjuk magunkat az esti órákban már. Ilyenkor nem túl hatékony még rátenni egy lapáttal, gyakorlóvezetés órákat illetően. A vezetésgyakorlás órák hatékonysága töredéke annak, mintha egy valóban kipihent állapotban kezdenénk el a vezetési gyakorlat szerzését. A vezetésre alkalmas állapotról nem is beszélve, hiszen felelősséggel tartozunk a többi közlekedési társunk felé is. Az autóvezetésre alkalmas állapot nem csak az alkoholos befolyásoltságban merül ki, hanem teljes mértékben igaz a fáradságra is. Ilyenkor, fáradt állapotban a reflexeink sem úgy működnek, figyelmetlenebbek is vagyunk.

 • Van jogsim, de nem vezettem. Melyik csomagot válasszam?

  A vezetés újrakezdésénél sokszor felmerül a csomagválasztás kérdése, hiszen több év vagy esetleg több évtized telt el az utolsó vezetésünkhöz képest. Ha bizonytalan vagy a számodra legalkalmasabb vezetési csomag kiválasztásánál, akkor érdemes egy felmérő órát kérned. A felmérő órán kiderülnek a vezetési hiányosságok a járműkezelés és a közlekedési ismereteid területén. A mostani vezetési tudásod és a tudás szintedhez legoptimálisabban alkalmazkodó újrakezdő vezetési csomag is ajánlásra kerül. A felmérő óra ugyanúgy, mint a vezetési csomag órája 50 perces, ahogy azt már az autósiskolai vezetésoktatásban, gépjárművezető képzésben is évtizedek óta megszokhattuk.

 • A gyakorlóvezetés drágább késő délután?

   

  Rohanó világunkban rengetegen vagyunk, akik reggel 8 órától 16-17 óráig tartó munkaidővel dolgozik a munkahelyén. Sokan még a délután általában megszokottnál is tovább dolgoznak, sokesetben túlóráznak a munkahelyükön, vagy másodállással is rendelkeznek. A Semmi Stressz vezetésoktatásnál a gyakorlóvezetés órák ugyanolyan árban vannak minden újrakezdő vezető, vezetésgyakorlást választó számára a nap minden szakában. Nem feláras a hétköznapi késő délutáni gyakorlóvezetés, esti gyakorlóvezetés óra egyik gyakorlóvezetés csomagban sem. A Semmi Stressz-nél minden gyakorlóvezető tanuló egyenlő paraméterekkel kezdheti újra a vezetést hosszú kihagyás után, vagy ha csak gyakorlóvezetést, vezetési rutinszerzést szeretne szakképzett hivatásos gépjárművezető-szakoktatóval. A parkolás gyakorlás csomaggal és a defenzív gyakorlóvezetés csomagokkal természetesen ugyanez a helyzet. Mindenki számára azonos az ára a gyakorló vezetés csomagoknak gyakorlóvezetés időszakától függetlenül és a szolgáltatási területbe tartozó kezdési/végzési helyszínektől is.

 • Gyakorlóvezetés csomagokat hogyan kell fizetni?

   

   

  A gyakorlóvezetés csomagok megrendelése történhet telefonon és történhet online megrendeléssel, amelyik a gyakorlóvezető, újrakezdővezető tanulónak szimpatikusabb/praktikusabb. A már megrendelt gyakorlóvezetés csomagot vagy újrakezdő vezetés csomagot egyösszegben kell megfizetni a jövőbeni gyakorló vezető tanulónak. A kiválasztott vezetésgyakorlás csomag árát, ami természetesen függ a vezetésgyakorlási alkalmaktól, gyakorlóvezetési órák számától, amit a kiválasztott csomag tartalmaz, kétféle módon lehet rendezni. A gyakorlóvezetés csomag ellenértékét lehet készpénzben vagy banki átutalással is fizetni. A fizetési mód kiválasztását jelezni kell a vezetésgyakorlás csomag megrendelés folyamán akár a „kapcsolat” menüs megrendelésnél, akár az e-mail-ben való gyakorlóvezetés csomag, újrakezdő vezetés csomag megrendelésénél vagy a telefonos rendelés esetén is, hogy a megfelelő fizetés mód kerüljön a számlára. A gyakorlóvezetés csomagról, újrakezdő vezetés csomagról minden esetben számla kerül kiállításra a vezetésgyakorlást megrendelő, választó tanuló nevére.

 • Gyakorló vezetésnél van kötelező óraszám?

  Gyakorló vezetésnél nincs elvárt, kötelezően előírt vezetési óraszám mint az autósiskolai gyakorlati vezetésnél a jogosítvány megszerzése folyamán. Gyakorlóvezetésnél vagy jogsi utáni újrakezdő vezetéseknél csak az újrakezdő tanuló által kiválasztott vezetésgyakorlás csomag óraszáma adott. Ezt a gyakorlóvezetés csomagot bárki szabadon és minden kötelezettség nélkül kiválaszthatja magának, akár a vezetési csomag gyakorlóvezetési óra száma szerint is. Azonban fontos megjegyezni, hogy nem mindenkinek elég a magabiztos autóvezetéshez a gyakorlóvezetés csomag vezetési óraszáma. Nem mindegy, hogy a jogsi után történt-e gyakorlóvezetés, vezetésgyakorlás saját autóval, vagy csak az autósiskolai gyakorlati vezetések után sikeres forgalmi vizsgát téve bekerül a frissjogsi a fiókba és 10-20 év múlva karjuk leporolni a jogsit a gyakorlóvezetés óráinkon. Ilyenkor általában az újrakezdő vezetés csomagot válasszuk, mert lehet, hogy a vezetés újratanulása kell nem csak gyakorlóvezetés vagy vezetésgyakorlás az autóvezetés frissítéséhez, magabiztos vezetési rutin megszerzéséhez.

 • Gyakorlóvezetés csak városban van a Semmi Stressznél?

  Természetesen van. Két gyakorlóvezetés csomag is rendelkezésre áll, ha csak városi gyakorlóvezetés, forgalmi vezetésgyakorlás az elképzelés. Ezek a gyakorlóvezetés csomagok tartalmaznak alapoktatást, rövid országúti gyakorlóvezetést, városi gyakorlóvezetést, vezetésgyakorlást sűrű forgalomban. Ezek a gyakorló vezetés órák a vezetésgyakorlás helyszíneit tekintve személyre szabhatóak a szolgáltatási területen belül. Az egyik gyakorlóvezetés csomag négy alkalmat, azaz nyolc gyakorlóvezetés órát tartalmaz. Ebből a négy gyakorló vezetés alkalomból általában az első a vezetési és járműkezelési alapok felfrissítésével telik, a másik három alkalom, hat gyakorlóvezetés óra pedig városi vezetés gyakorlással általában budapesti forgalomban, de van, amikor az agglomeráció városaiban is. A másik pedig az öt alkalmas „Porold le a joigsit” gyakorlóvezetés csomag. Itt is az első vezetésgyakorlás alkalom szintén alapoktatás, viszont a megmaradt négy alkalom gyakorlóvezetésbe már több, változatos helyszínre is van lehetőség a gyakorlóvezetés órákon.

 • Meddig használhatom fel a gyakorló vezetés csomagot?

  A megrendelt gyakorló vezetés csomagot a megrendelés visszaigazolása után 3 hónapon belül kell felhasználni. 

 • Mire jó a felmérő óra gyakorlóvezetés előtt?

  A felmérő óra lényege, hogy készüljön egy szintfelmérés a jelenlegi vezetési tudásodról. A felmérő órán kiderül, mely területeket kell nálad fejleszteni még az önálló, magabiztos vezetésed érdekében. Így sokkal könnyebb lesz a hozzád legjobban illő gyakorló vezetési csomag kiválasztása is, amire valóban szükséged van. Van, akinek például csak a parkolásokkal vannak nagyobb gondjai, de a vezetési tudása majdnem rendben van. Neki elég lehet a 4 alkalmas gyakorló csomag vagy a parkolás gyakorlás csomag is. Viszont van, akinek gyakorlatilag szinte a legelejéről kell majd elkezdeni a gyakorlóvezetést, mert a sok éves hosszú kihagyás után, szinte a kezdetektől kell átvenni a gyakorló órákon az egészet. Neki a legtöbb órát tartalmazó, legalacsonyabb óradíjas 10 alkalmas vezetésgyakorlási csomagot érdemes választania, hiszen gyakorlatilag újrakezdő vezetőnek számít. Hiába van meg a jogosítványa, az autóvezetési tudása, magabiztos vezetése valószínűleg sajnos nem éri el az elvárt szintet, amivel a közúti közlekedésben autósként helyt kellene állnia. Sok gyakorlóvezetést választó, jogosítvánnyal már rendelkező tanulónak már van valamennyi autóvezetési tapasztalata. Hozzászokott valamelyest a saját autójához, nagyjából megismerte már az autó tulajdonságait, de a városi közlekedésben előforduló helyzetekkel nehezen birkózik meg. Neki elképzelhető, hogy a Defenzív vezetési csomag a legmegfelelőbb, hiszen ezekkel a helyzetekkel van a legtöbb problémája a hétköznapi, önálló autóvezetései alkalmával. Itt a városi gyakorlati vezetésre, hírtelen kialakuló helyzetek kezelésére vannak az órák és a vezetésgyakorlási helyszínek kialakítva számodra. A felmérő óra gyakorlatilag a praktikusság és a gyakorló vezetésed árainak az optimalizálására szolgál, hogy valóban annyi gyakorlóvezetés órát fizess majd ki, amennyire tényleg szükséged van.

 • Miben különbözik a stresszmentes gyakorlóvezetés a többitől?

  Ez a kérdés sokszor felmerül. Ez nem csak egy elcsépelt szlogen vagy egy reklámszöveg, ami vevőcsalogató, hanem valóban így is érzed magad a Semmi Stressz gyakorlóvezetés órákon. Nem mindegy, hogy milyen közegben, környezetben fogod az autóvezetést újrakezdeni. Mennyire igényes az oktatóautó, amiben majd vezetsz, mennyire türelmes és empatikus maga a Szakoktató, akivel a gyakorlóvezetés óráidat fogod tölteni. Nem mindegy, hogy alig várod a következő vezetésgyakorlás alkalmat, vagy pedig azt várod már, hogy minnél hamarabb leteljen, mert nem feltétlenül érzed jól magad a vezetési óráidon. Teljesen másképpen fogsz fejlődni az előbb említett környezetben. A hatékonyabb információ befogadás miatt a gyakorlóvezetés óraszámai is csökkenhetnek, mert sokkal jobban fognak a tanultak számodra hasznosulni a vezetések alatt. A stresszmentes vezetésoktatás vagy a jogsi utáni stresszmentes gyakorlóvezetés leginkább a Hivatásos Gépjárművezető személyétől, egyéniségétől függ. Ezek velünk született emberi tulajdonságok, nem nagyon tanulható dolgok.  A jogsi utáni újrakezdő vezetés egy, a gyakorlatban is megfelelően használható autóvezetési rutin megszerzésére van fókuszálva. Változatos helyeken gyakorolhatsz, nincsenek előre meghatározott vizsgaútvonalak, hiszen már megvan jogosítványod. 

 • Van lehetőség vidéken is gyakorolni a vezetést?

  Leginkább attól függ, hogy mennyire vidék a vidék. A honlapon a „szolgáltatási területek” menüpontban meg fogod találni azokat a Pest Megyei gyakorlóvezetési helyszíneket, ahol alaphelyzetben háztól-házig szolgáltatással együtt igénybe veheted a Semmi Stressz Vezetésoktatás újrakezdő óráit. Ha ezek között szerepel az a helyszín, ahol az elképzelésed szerint vezetni szeretnél, akkor természetesen van lehetőség az adott városban gyakorolni a vezetést. A háztól-házig is ezeken a szolgáltatási területeken minden további költség nélkül igénybe vehető számodra az újrakezdő vezetéseket illetően. Ha nincs benne a lakhelyed és ott szeretnél gyakorló vezetés órákat venni, a kapacitástól és az újrakezdő tanulók jelenlegi létszámától függően megoldható lehet. Ilyen irányú igények esetén érdemes egy üzenetben érdeklődni a kapcsolat menün keresztül vagy a "különleges igény" menüpontban. A távolságtól és a kivitelezhetőségtől függően ezeknél a vezetésgyakorlás igényeknél, egyedi ár kerül megállapításra számodra. Ez az ár már minden ezzel kapcsolatos költségeket tartalmaz, nem kell még számolnod egyéb költségekkel, esetleg hozzáadódó felárakkal. Sokesetben a gyakorló vezetés órák a szolgáltatási területen kezdődnek, de az alkalmak időtartama lehetővé teszi, hogy a gyakorlóvezetés órán távolabbi vezetési helyszínekre is el tudjunk menni, hiszen a 2x 50 perces gyakorló alkalom alatt ez is belefér igény esetén. Így, még ha nem is a saját lakóhelyeden kezded a gyakorlóvezetést, de az általad már megszokott környezetben tudsz gyakorolni, vezetési rutint szerezni.

 • Mit jelent a személyre szabott vezetésgyakorlás?

  A személyre szabott vezetés gyakorlás a te tudási szintedre van optimalizálva. Az igényeidnek és a jelenlegi autóvezetési tudásodhoz igazodva lesz felépítve az órák tananyaga. A vezetésgyakorlás helyszínei, nehézségi fokai is úgy leszenek kialakítva, hogy számodra a leghatékonyabb legyen. Nem minden vezetést újrakezdő tanulónak azonos a tudásszintje, hiszen nem vagyunk egyformák sem vezetési tudásban, sem életkorban, sem pedig élethelyzetben. Van, akinek jól megy a városi vezetés, autóvezetés sűrű forgalomban, de például a parkolásokkal, manőverezésekkel van leginkább problémája, amit eddigi tanulmányai alatt nem sikerült megfelelően a helyére rakni. Sokan az autópályás vezetésgyakorlástól félnek a tapasztalat hiánya miatt, páran pedig az országúti autóvezetés, amit nagyon szívesen kihagynának a vezetésükből. Teljesen egyéni és színes a paletta a vezetési igények tekintetében. Ebben az esetben ezek a területek kerülnek fejlesztésre, esetleg újratanulásra, ha arra van szükséged a biztonságos és önálló autóvezetésed érdekében. Gyakorlatilag szinte minden gyakorló vezetés óra személyre szabott valamilyen formában a jogsi utáni vezetési rutinszerzésnél. Az autósiskolai gyakorlati vezetési órákon a vizsgakövetelményekben van meghatározva a sikeres forgalmi vizsgához szükséges vezetési tudás szintje, a tanulói vezetői vizsgaérettség. A jogosítvány utáni gyakorlóvezetések alkalmával ilyen előírás nincs, ahogy nincsenek kötelező vezetési óraszámok és a vezetések végén forgalmi vizsga sincs. Az autóvezetést újrakezdő tanuló határozza meg, hogy milyen vezetési tudás szintre szeretne elérni és attól függően választ magának újrakezdő vezetési csomagot. Így gyakorlatilag szabadon választottak és személyre szabottak a gyakorlóvezetés órák tematikái is.

 • A Semmi Stressznél valódi Szakoktató fog vezetést oktatni?

   

   

  Jogos a kérdés! Természetesen a Semmi Stressznél Igen. A hitelesség az egyik alapvető dolog a Semmi Stressz Vezetésoktatásnál. Sok helyen sajnos Gépjárművezető-Szakoktatói végzettség és valós autósiskolai tapasztalat nélkül hirdetik a gyakorlóvezetést. praktikus, ehhez nagyon hasonló szavakkal találkozhatunk, ha jogosítvány utáni gyakorló vezetés helyeket keresünk. A vezetésoktatás egy hivatás és egy szakma is egyben. Nem mindenkiből lehet valódi Hivatásos Szakoktató. Rengeteg követelmény van a felvételi vizsgáktól kezdve a tanítási gyakorlatokig és a záróvizsgákig. Nem véletlen, hogy az autósiskolai gépjárművezető képzésben csak hivatásos, A KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG névjegyzékében is szereplő, gépjárművezető-Szakoktatói végzettséggel rendelkező oktatók folytathatnak gyakorlati vezetés oktatást. Nem érdemes összekeverni a valódi vezetésoktatást, amit egy valódi Szakoktatótól kapunk egy gyakorlott autóvezető segítségével. Nem mindegy, hogy egy kőműves szakember építi a fel a házunkat vagy esetleg egy építőiparban régóta tevékenykedő nem kőműves, aki sok téglát felrakott már életében.  Ez nyilván a gyakorlóvezetés, vezetés újrakezdő órák áraiban is tükröződni fog, amikor a vezetési gyakorlat szerzéshez keresünk szolgáltatást. Itt sem lehet az árakat összehasonlítani, hiszen egy valódi Gépjárművezető-Szakoktató óradíja, aki az autósiskolában a kezdő jogsi előtti tanulóból egy önállóan és biztonságosan vezetni tudó autóst épít fel, képez, nyilván több, mintha egy régóta jogsival rendelkező emberrel gyakorolgatunk. Mérföldekkel különbözik, így valójában szinte összehasonlíthatatlan a két szolgáltatás mind árban, mind pedig szakmaiságban. 

 • Gyakorlóvezetés lehet csak Autópályán?

   

  A jogsi utáni újrakezdő vezetés vagy gyakorlóvezetés elkezdésekor fontos felmérni a jelenlegi tudásszintet. Az első gyakorlóvezetés órán ez meg is történik a hivatásos gépjárművezető szakoktatóval. Fontos ezeken az újrakezdő vezetési órákon bepillantást nyerni a vezetést újrakezdő tanuló forgalmi vezetési tudásába és az országúti vezetés jelenlegi vezetési szintjére is ahhoz, hogy megfelelő képet kapjunk a gyakorlóvezetőnkről. Ha ezen a gyakorló vezetés alkalmon meg van az a vezetési tudásszint ami szükséges az autópályás vezetésgyakorlás biztonságos elkezdéséhez, akkor a következő gyakorlóvezetés alkalom már folytatódhat akár az autópályás vezetésgyakorlással. Összességében az első gyakorló vezetés alkalmával az autópályás vezetésgyakorlás nem lehetséges, mert nem tudni még, hogy mennyire magabiztos és biztonságos az újrakezdő vezető jelenlegi tudásszintje, ami elengedhetetlen az autópályás gyakorlóvezetés elkezdéséhez. Így csak autópályás gyakorlóvezetés az első vezetésgyakorlás alkalommal még nem lehetséges a vezetést hosszú kihagyás után újrakezdő tanuló és a környezet biztonsága szempontjából sem.

 • Gyakorlóvezetésnél lehet csak parkolást gyakorolni?

   

   

  A legrövidebb és legtömörebb válasz: természetesen igen. Erre az igényre lett megalkotva a gyakorlóvezetés csomagok közül a kimondottan parkolásgyakorlás csomag, ”Ha van egy hely” elnevezéssel. Ebben a vezetésgyakorlás csomagban a parkolás gyakorlás és adott esetekben a parkolás újratanulás a fő csapásvonal. Rengeteg gyakorlóvezetést, vezetésgyakorlást vagy akár a vezetés újratanulást választó tanulónál sajnos idővel kikopnak a parkolással kapcsolatos ismeretek, amit régen a gyakorlati vezetés, jogsi utáni gyakorló vezetés órákon tanítottak neki. Ha csak a parkolás terén gyengélkedünk és a városi gyakorlóvezetés, autópályás gyakorlóvezetés, országúti vezetésgyakorlás számunkra már nem fontos csak a parkolás gyakorlása, akkor érdemes ezt a vezetési csomagot választanunk. A jogsi utáni gyakorlóvezetés órákon átvesszük a szükséges parkolási formákat, ezeket gyakoroljuk, megfelelő szintre emeljük, fejlesztjük, hogy a gyakorlatban, amikor már önállóan és magabiztos autóvezetőként kell parkolni, ne legyen ez akadály.

 • Gyakorló vezetés előtt fel kell frissítenem a KRESZ-t?

  Gyakorlóvezetés vagy az újrakezdő vezetés, autóvezetés újratanulása előtt ajánlott az elméleti tananyagokat felfrissíteni, újratanulni. Ha a jogosítvány után nem gyakoroltuk a vezetést, nem szereztünk egy minimális autóvezetési rutint magunknak, akkor alighanem a KRESZ tudásunk, amit anno az autósiskolában szereztünk alighanem a gyakorlati vezetési emlékeinkkel együtt kikophatott. Nagy kérdés az is, hogy a gyakorlóvezetés óra előtt mikor vezettünk autót önállóan utoljára. Nyilván, ha régóta nem volt gyakorlóvezetés, vezetésgyakorlás saját autóval, akkor az autóbuszon, vagy a vonaton ülve nem valószínű, hogy a közlekedési táblákat, útkereszteződéseket figyeltük utazásunk közben. Nyilván a vezetésgyakorlás, gyakorlóvezetés az amire a legfőképpen szükségünk van, de a gyakorlati vezetés, forgalmi vezetésgyakorlás alapja az elméleti tudás. Ha nem tudjuk a KRESZ szabályokat, akkor a gyakorló vezetés órákon is bajba leszünk, hiszen a forgalmi vezetésgyakorlásnál nagy szükség van rá. Tehát mindenképpen érdemes felfrissíteni az elméletet!