Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
 • KATEGÓRIA
B
 • KATEGÓRIA
C
 • KATEGÓRIA
J
 • JOGSI UTÁN

Gyakorló vezetés vagy újrakezdő vezetés?

Gyakorló vezetés vagy újrakezdő vezetés?

 

Első gondolatra nem sok különbséget tennénk köztük, pedig a valóságban nagyban különböznek. Nagyon fontos, hogy a megfelelő, Gépjárművezető-Szakoktatói végzettséggel és autósiskolai vezetésoktatási tapasztalattal rendelkező szakembert válasszunk az autóvezetés újrakezdéséhez, gyakorló vezetés órákhoz is, hiszen nem véletlen, hogy az autósiskolai jogsi előtti vezetésoktatást csak Hivatásos Gépjárművezető Szakoktatók végezhetik a jogszabályok és előírások szerint, amit a KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG ellenőriz is. Ez garantálja a megfelelő tananyag ismeretét és a minőségi gyakorló vezetés órákat és az autóvezetés újratanulását az újrakezdő vezetőknek is!

 

Újrakezdő vezetés:

 

Újrakezdő vezetést akkor érdemes választani, ha nagyon kevés emlékeink maradtak meg az autósiskolai gyakorlati órákon tanultakról, illetve a jogsi utáni gyakorlati vezetés, gyakorló vezetés saját autóval alkalmakról. Ha az autóvezetés újrakezdés mellett döntünk, ezt érdemes egy felmérő óra keretében kideríteni, hogy elég lesz gyakorló vezetés csomagot választanunk, vagy a hosszú kihagyás és a vezetési rutin megszerzésének elmaradása miatt inkább az újrakezdő vezetési csomag mellett kell letenni a voksunkat.

gyakorló mvezetés autó belső tér

 • Az autóvezetés újrakezdésénél a „Vegyük át az az elejétől csomag” tartalmazza gyakorlatilag az autóvezetés újratanulását.
 • Ebben a gyakorlati vezetés óraszámban, amit ez a gyakorlati vezetés csomag tartalmaz lehetőség nyílik teljesen aza alapoktól elindulva, fokozatosan lépésről-lépésre felépíteni a gyakorlati vezetés órákon az alapokat.
 • Ezekre az stabil alapokra pedig már megfelelően lehet építeni a további tananyagokat, ami az önálló és magabiztos autóvezetéshez szükséges.

"Vegyük át az elejétől" Újrakezdő csomag

 

Gyakorló vezetés:

Gyakorló vezetés órára annak a jogosítvánnyal már rendelkező tanulónak van szüksége, aki a jogsi után nem szerzett elegendő autóvezetési rutint. Az autósiskolai gyakorlati vezetési órákon elsajátította az vezetés alapjait, az oktatóautó megfelelő kezelését. Megtanulta a rutin feladatokat, kanyarodási manővereket, hátramenet vagy másnéven tolatás alkalmazását. Megismerte a sebességváltás helyes kivitelezését, gyorsítási, illetve a lassítási feladatok végrehajtását. Ezeket az ismeretket pedig a forgalmi gyakorló vezetés alkalmakon, illetve az autósiskolai gyakorló vezetés órákon az elvárt módon alkalmazta is.

gyakorló vezetés toyota corolla

 • A városi autóvezetés gyakorlás közben természetesen a tanulási folyamattal karöltve, a gyakorló vezetés óraszámától függően már az autósiskolai gyakorló vezetés keretein belül is szerzünk bizonyos mértékben vezetési rutint.
 • Van, akinek ez az autóvezetés rutin a sikeres forgalmi vizsga letétele után még nem lesz elegendő az önálló és magabiztos autóvezetéshez a saját autóval.
 • Ha megvannak az autóvezetési alapok és a vezetés is elfogadhatóan ment a jogsi után, akkor elég gyakorló vezetés, vezetés gyakorlás órákat választanunk, hiszen a gyakorlás hiányzik.
 • Ilyenkor érdemes gyakorló vezetés órákat vagy gyakorló vezetés csomagokat vennünk és a jogsi után tovább gyakorolni a vezetést, akár hosszú kihagyás után is Hivatásos Gépjárművezető-Szakoktatóval.
 • Erre lett megalkotva a "Hit the road 100%" gyakorló vezetés csomag.

"Hit the road 100%" gyakorló vezetés csomag