Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Gyakorló vezetésnél is fontos a kipihent állapot

Gyakorló vezetésnél is fontos a kipihent állapot

 

  Az autósiskolai KRESZ tanulmányunkból már tudjuk, hogy a gépjárművezetés egyik alapfeltétele, a vezetésre alkalmas állapot. A vezetésre alkalmatlan állapot nem csak az alkoholos befolyásoltságból, tudatmódosító szerek használatából merül ki, hanem egészségügyi, fizikai és mentális állapotból is. Egy átlagos influenza esetén is gyakran kerülhetünk vezetésre alkalmatlan állapotba. Gondoljunk csak bele, hogy lázasan, orrfolyással, tüsszögéssel egybekötve mennyire tudnánk az autóvezetés gyakorlásra koncentrálni.

gyakorló vezetés betegen

  Mennyire lennének jók a reflexeink, reakcióidőnk a normálishoz képest mennyire lenne hosszabb. A mentális zaklatottság is hasonló eredményeket hozhat a vezetés területén is. Egy vita vagy veszekedés után felpörgött, lehangolt állapotban nem csak a koncentráció képességeink romolhatnak nagy mértékben. Idegesek lehetünk, türelmetlenebbek, kapkodóbbak és sajnos hajlamosak lehetünk rossz döntéseket hozni. Stresszes állapotban a teljesítő képességeink autóvezetés közben is sokkal rosszabbak általában, mint normális lelki állapotban.

A vezetésre alkalmas állapot előszobája a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, pihenés. Ehhez feltétlenül fontos a nyugalom és egy jó minőségű matrac is a hálószobánkba. Általában kipihent állapotban a koncentrációnk megfelelő szinten van, figyelem megosztásunk, döntéshozó képességünk, összeszedettségünk megkaphatja az optimális alapot a gyakorló vezetési órák alkalmával is.

gyakorló vezetés kipihenten

 Ha van lehetőségünk, akkor ezesetben is pihenjünk az autóvezetés gyakorló órák órák előtt, ha fáradtnak, kimerültebbnek érezzük magunkat. Egész más eredményeket érhetünk el, ha este munka után, félig-meddig elfáradva ülünk a volán mögé forgalmi vezetési órákat gyakorolni városi forgalomban, mintha reggel kipihenten, fitten ülnénk be. Nyilván a hétköznapi teendőink mellett nem könnyű ezeket vezetés gyakorlásra szánt időpontokat szabaddá tenni. Elképzelhető, hogy csak a délután, esti időpontok lesznek számunkra a kivitelezhetőek. 

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Csomagok/árak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály