Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

A vezetésoktatás és a gyakorlóvezetés közti különbségek

A vezetésoktatás és a gyakorlóvezetés közti különbségek

 

A vezetésoktatás és a gyakorlóvezetés között talán a legfontosabb különbség, hogy a vezetés oktatást valóban csak Gépjárművezető-Szakoktatói végzettséggel rendelkező Szakoktató folytathatja az autósiskolai elméleti és gyakorlati órákon a jogosítványra való felkészítésben és vizsgáztatásban is, amit jogszabály ír elő! 

A jogosítvány utáni gyakorló vezetésnél bárki segíthet, akár a régóta autót vezető szomszédunk vagy ismerősünk, munkatársunk , kollégák is a vezetés gyakorlásában, vezetés újrakezdésében, bármilyen, ehhez kapcsolódó kötelező végzettség nélkül

Nyilván érezhető a különbség a kettő között. 

Így a gyakorlóvezetésnél nem érdemes csak az árakat  összehasonlítani, hiszen sokesetben nem azonos a szolgáltatás. A tartalom, oktatási módszerek, a gyakorlást segítő vagy Hivatásos Gépjárművezető-Szakoktató személye és legfőbbképpen az adott óra hatékonysága, eredményessége fogja eldönteni, hogy mi az olcsó és mi a drága. Helyénvalóbb inkább az Ár/Értek kérdése, amit érdemes mérlegelnünk a választásnál, ha a vezetési rutinszerzésen vagy a vezetés újrakezdésén hezitálunk.

Oktatási pénz

Az autósiskolai járművezető képzésben a tanulóvezetőt, aki sokszor a nulláról kezdi el az autóvezetés megtanulását a pedálok sorrendjétől az önálló biztonságos vezetésig minden ezzel kapcsolatos dolgot a Hivatásos-Gépjárművezető Szakoktató tanít meg neki a gyakorlatban.

  • Sokan nem tudják, de a Hivatásos Gépjárművezető-Szakoktatóknak évente kötelezően részt kell venniük a továbbképzésen és sikeresen az anyagból le is kell vizsgázniuk a Közlekedési Alkalmassági Vizsgaközpontnál, hogy a következő évre megkapják a Szakoktatói Igazolványukat.
  • Nyilván ez is garantálja a megfelelő szakmaiságot, hozzáértést.
  • Csak és kizárólag Hivatalos Oktatójármű igazolással és vizsgával ellátott autóval lehetséges a járművezető-képzés!
  • Ezeken a műszaki vizsgákon dől el, hogy az adott járművet alkalmas vagy nem a vezetésoktatási tevékenységre, hivatalosan és megfelelő minőségben lettek-e beszerve a pótpedálok, rendelkezik-e a jármű oktatói tükrökkel és a pedálok megfelelően reagálnak az oktatói beavatkozásnál.

Erről nyugodtan bizonyosodjunk meg a vezetési óráink előtt, hogy valóban hivatalos oktatóautóval fogunk-e vezetni/gyakorolni! Rengeteg ajánlattal találkozhatunk az interneten, így érdemes körültekintően választanunk!

Nyilván mindenki számára szabadon választható, hogy hol, hogyan és milyen szempontok figyelembevételével választja majd ki a számára legalkalmasabb helyet az újrakezdéshez. Ez lehet, kényelmi szempont, anyagi szempont de lehet szakmai szempont is. 

A jó hír, hogy egyszer kell megfelelően helyére rakni az autóvezetési tudást és rutin szerzésünket, amiből egész életünkben profitálhatunk. A tanulás mindig jó befektetés, érdemes az autóvezetés újrakezdésénél is a minőséget választani.