Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Merci és a manuális váltó

Merci és a manuális váltó

 

  Anno manuális váltós autón kezdte a vezetés tanulást az autósiskolában. A sikeres elméleti és forgalmi vizsgája után viszont csak sok idő elteltével ült be a volán mögé. A vezetési gyakorlat megszerzése számára automata váltós autóval kezdődött és a későbbi időkben is ezzel folytatódott. Külföldi lakhelye, illetve munkája révén ez így volt praktikus és könnyen kivitelezhető.

 Az élet úgy hozta, hogy hazaköltözése miatt szüksége lett itthon is a mobilitásra, önálló autóval való közlekedésre városi forgalomban és néha hosszabb vidéki utakon is. Az autóválasztása egy gyönyörű kis városi autóra esett, ami viszont hat sebességes manuális váltóval rendelkezett. Ennek okán vált esedékessé a vezetés gyakorlás manuális váltóval szerelt autóval. Mivel a forgalmi vezetési gyakorlat többé-kevésbé megvolt nála, leginkább a járműkezelés gyakorlása, váltások megértése, tengelykapcsoló helyes használata, sebességfokozatok kiválasztása volt a gyakorló vezetések fő csapásvonala. Ezeket aránylag könnyen, rövid idő alatt felfrissítette, megfelelően begyakorolta, jól alkalmazta a városi forgalomban és az egyéb útvonalakon is.

jogsi utáni vezetésgyakorlás kézi váltóval Budapesten

 Amiért kicsit speciálisabb gyakorló vezetés órák voltak, mint általában, az pedig a külföldi vezetés gyakorlat helyszínei anno. Mégpedig azért, mert ahol ő az automata váltós személyautójával közlekedett sokáig, abban az országban baloldali közlekedés van. Így első időkben azzal is meg kellett barátkoznia, hogy eddigi vezetései során mindig a másik oldalon volt a kormány és itthon jobbra tartás van a kinti balra tarás helyett. Ennek megértése, begyakorlása fontos a biztonságos közúti közlekedésünk szempontjából. Nála ez nem okozott különösebb problémát, talán a körforgalmak voltak kisebb kihívások eleinte a jobbra tartás miatt.

A kellő gyakorlóvezetés órák és a kitartás, motiváltsággal társítva nála is sikerhez vezettek. A magabiztos autóvezetés kialakulása után meg is érkezett a várva várt kis városi családtag. A kezdetektől fogva az autót nagy rajongás veszi körül, nagy becsben tartva.

Azóta már stresszmentesen és magabiztosan szelik közösen az utakat napi szinten Budapesten.

 

Kezdd el te is a személyre szabott, stresszmentes gyakorló vezetést!

csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...