Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Gyakorló vezetés jogsi után automatával vagy kézi váltóssal?

Gyakorló vezetés jogsi után automatával vagy kézi váltóssal?

 

A jogsi utáni gyakorló vezetésnél sokszor felmerül ez a fontos kérdés jogosítvánnyal rendelkező kezdő, újrakezdő vezetőknél. A válasz attól is függ, hogy a vezetői engedély vagy B kategóriás jogosítvány megszerzése után mennyit időt szántunk az autóvezetés gyakorlat, megfelelő autóvezetési rutin elsajátítására.

Ha a jogsi után hosszabb ideig volt vezetés gyakorlás oktatóval vagy vezetésgyakorlás saját autóval ami manuális váltóval volt szerelve, akkor valószínűleg maga a váltás folyamata, logikája megmaradt bennünk. Így érdemes a forgalmi vezetés gyakorlást rögtön kézi váltós autóval kezdeni.

Mivel különbözőek vagyunk az autóvezetés, járműkezelés megtanulása, alkalmazása szempontjából is, van akinek az autósiskola fóti, autósiskola gödöllői, autósiskola dunakeszi vagy autósiskola budapesti tanulmányai alatt gondot okozott a váltás mechanizmusa.

  • A váltás megfelelő megtanulásához is kell egy alapszintű logika, hogy érthető legyen számunkra. Ha valakinél ez a folyamat nem érthető és nem megfelelően rögzül, akkor lehetséges, hogy a városi gyakorló vezetésnél kiütközik. Sokunknak a váltás rengeteg plusz információt, feladatot, kihívást jelent és nem tudjuk az amúgy sem egyszerű feladatnak tűnő autóvezetésbe kellőképpen beilleszteni, mert még kezdő vezetők vagyunk.
  • Ilyen esetekben praktikusabb az első időkben a gyakorló vezetést automata váltós autóval elkezdenünk. Nagy segítség lehet ez, mert több figyelmet tudunk magára a vezetés gyakorlásra fordítani kezdő autóvezető korunkban. 

Ha van jogsim, de nincs rutinom, akkor nagy segítség lehet a gyakorló vezetés legalább kezdeti pár órás szakaszában a magán vezetés oktató segítsége számunkra. Elszokhattunk a városi vezetéstől, autópályás gyakorlati közlekedéstől, ha egyáltalán megszoktuk a frissjogsi után.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Árak/csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály