Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Sebességváltás gyakorlása a vezetési órákon

Sebességváltás gyakorlása a vezetési órákon

 

  A sebességváltó helyes használata az autóvezetés fontos eleme a manuális váltóval szerelt autóknál. Ha ezt az ismereteket nem megfelelően sajátítottuk el, akkor sok bosszúságot okozhat nekünk az autóvezetés gyakorlása közben és a későbbi önálló autóvezetésünk során is, ha manuális váltós autóval vezetünk. Városi forgalmi vezetésnél is rengeteg alkalommal használjuk a sebességváltót.

  • Piros lámpánál való megállások, majd újra elindulásoknál, forgalom tempójának a lassulása, majd újra indulása során, parkolásoknál és lassú manővereknél, előzéseknél.
  • Kezdő vezetőknél és a vezetést újrakezdőknél is alapvető a sebességváltó fokozatok számának, helyeinek ismerete és kellő begyakorlása.

gyakorló vezetés sebességváltással

 Maga a sebességváltás folyamatát megfelelően megtanulhattuk az autósiskolai gyakorlati vezetési órákon még a jogsi előtt. Van, akinek mégis gondot okoz a jogsi utáni gyakorló vezetések, vezetési rutinszerzés során a váltás idejének meghatározása, megfelelő sebességi fokozat kiválasztása, váltás helyes alkalmazása.

  • A vezetési órákon forgalmi vezetés közben rengeteg dologra kell figyelnünk a közlekedésünk során.
  • Autó vezetés közben balesetveszélyes lenne a váltókart nézegetni, hogy éppen melyik fokozatban van és melyik fokozatot hol találom, hiszen ez idő alatt az autó folyamatosan halad a felügyeletünk nélkül.
  • A sebességi fokozatok elhelyezkedését, számát, váltás útját a váltókarra való ránézés nélkül kell tudnunk, a biztonságos autóvezetésünk érdekében. Fel kell eleveníteni pár fontos információt az autósiskolában tanultakkal kapcsolatban, mikor a sebességváltás folyamatát tanultuk. Van néhány tulajdonsága a manuális váltóknak, amelyeket kihasználva ránézés nélkül is kapcsolni tudjuk a kezünkkel a kiválasztott fokozatot haladás közben is.

 A megfelelő sebességi fokozatok kiválasztása, a sebességhez való társítása is probléma lehet kellő mennyiségű gyakorló vezetések nélkül.  Ez megfelelő gyakorló vezetés órákkal, vezetés gyakorlási alkalmakkal begyakorolható általában a friss jogsis kezdő vezetőknél és azoknál is, akik az autóvezetés újrakezdése mellett döntenek hosszú kihagyás után.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Csomagok/árak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály