Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Gyakorlóvezetés és a vezetési képességek fejlesztése

Gyakorlóvezetés és a vezetési képességek fejlesztése

 

Sokszor a jogsi utáni gyakorló vezetés elmaradása mögött az autóvezetési képességek hiánya is állhat. Sajnos ezek a hiányosságok általában az idő múlásával és ezzel együtt a vezetésgyakorlás, gyakorló vezetés elodázásával csak rosszabbodhatnak. A vezetési képességek nem feltétlenül alakulnak ki minden egyes autósiskolai tanulóvezetőnél a gyakorlati vezetés órák alatt. Ezek az autósiskolai gyakorlati óraszámok sokesetben a vizsgakövetelményekben leírt és elvárt forgalmi vizsgához elegendőek lehetnek, de az önálló, magabiztos autóvezetéshez nem mindig.

gyakorló vezetés rutinpályán

  • Ebben a helyzetben érdemes a jogsi utáni gyakorló vezetés, vezetés gyakorlás órákat választani az önálló és biztonságos autóvezetésünk érdekében.

Ilyenkor az autóvezetői képességeket érdemes fejlesztenünk a cél érdekében. A vezetési képességek egyik lehatékonyabb feljesztési módja a megfelelő minőségű és mennyiségű gyakorló vezetés, vezetés gyakorlása. Első körben a gyakorlóvezetés alkalmakkor érdemes megismerni a gyakorló autónkat. Ez fontos akkor is, ha a gyakorló vezetés tanuló autóval történik vagy a gyakorlóvezetés saját autóval lesz. Érdemes a vezetésgyakorlást egy ingerszegény környezetben elkezdeni.

Gyakorló vezetés kis utcában

Ez lehet akár egy kis forgalmú parkolóban vagy egy gyér forgalmú, esetleg üres utcában. Az alapok felfrissítésére ezek a helyszínek megfelelőek lehetnek, hiszen itt a forgalom nem zavarja az újrakezdő vezetőt és a gyakorlóvezető sem tartja fel a többieket. A gyakorló autó megismerése után el lehet kezdeni a manőverek gyakorlását ezeken a forgalom szegény helyszíneken. A manővereknél a parkolás gyakorlás, a megfordulás gyakorlás, tolatás gyakorlás hatékony elemek lehetnek a gyakorlóvezetés órákon a vezetést újrakezdő tanulóvezetőknél. Fontos, hogy ha nem egyedül indulunk neki a gyakorló vezetés alkalmaknak, akkor türelmes embert válasszunk hozzá, mert így tudunk hatékonyan feljődni, fejleszteni az autóvezetési képességeinket. A gyakorló vezetés órák tematikáját illetően érdemes mindig egy saját magunk által meghatározott célt kitűznünk, amit el is kellene érnünk. Itt is fontos, hogy saját magunkkal türelmesek legyünk, ne akarjuk egy gyakorló vezetés óra alatt megváltani a világot és behozni a 20 éves vezetési rutin nélküli lemaradásunkat. Csak kis cél kitűzésekkel, lépésről-lépésre haladjunk a gyakorlással.

Gyakorló vezetés lépésről-lépésre

  • A célunk és elvárásunk magunkkal szemben mindig reálisak és megoldhatóak legyenek.
  • Ezeknek a céloknak a teljesítése erősíti majd az önbizalmunkat a vezetéssel kapcsolatban a gyakorló vezetés idején.
  • Ezek a célok teljesítése idővel magabiztosságot fog eredményezni a gyakorlóvezetés órákon és utána is, amikor már megy az önálló gyakorló vezetés saját autóval is.
  • Ha már megy az önálló autóvezetés, de még mindig szükségünk lenne feljődésre az autóvezetés tekintetében, akkor érdemes ehhez felkeresnünk egy megfelelő, valódi gépjárművezető-szakoktatót.
  • Hivatásos szakoktatónktól megfelelő visszajelzést és értékelést kapunk jelenlegi vezetési sztintünkről és ha szükséges, tovább tudjuk feljeszteni vele közösen a vezetési képességeinket a biztonságos és magabiztos autóvezetésünk érdekében.

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet Valódi szakoktatóval!

 Gyakorlóvezetés csomagok

 

 Semmi Stressz Vezetés oktatás

     Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

         jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                                  Szerző: Pálinkás Mihály