Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Gyakorlóvezetés és a sávváltás

Gyakorlóvezetés és a sávváltás

 

Gyakorlóvezetéseink és a későbbi önálló saját autós vezetésgyakorlások során is szembesülünk majd azzal a ténnyel, hogy sávot kell váltanunk. Ez a járművel való közlekedésünk egyik alapvető, de az egyik legtöbb veszélyt magában hordozó manővere is amikor az egyik forgalmi sávunkat elhagyva egy mási sávba fogunk átsorolni. Ez különböző okok miatt történhet.

Autópályás vezetésgyakorlás

Történhet akkor, ha útelágazásokhoz érkezünk és nem a jelenlegi forgalmi sávban folytatjuk utunkat. Előfordulhat az előzések folyamán is, hogy egy másik sávba át kell térnünk az autóvezetés gyakorlás során. De egy baleset vagy akadály kikerülésekor is sokszor forgalmisávot kell majd váltanunk.

Torlódás vezetés gyakorlás órán

Ahogy azt már a gyakorlóvezetés, vezetésgyakorlás óráinkon megszokhattuk, az autóvezetésnél nagyon fontos a megfelelő irányjelzés és a kellő körültekintés, óvatosság is. Nincs ez másképpen a sávváltás gyakorlásnál sem, hiszen meg kell majd győződnünk arról, hogy meg van e megfelelő érkezési helyünk.

  • A sávváltások során mindig ellenőriznünk kell a körülöttes forgalmat.
  • Ne feledkezzünk meg a visszapillantó tükrök helyes használatáról, illetve a holtterek ellenőrzéséről sem, amit már a gyakorló vezetés órákon megtanulhattunk.
  • Csak akkor kezdjük el a gyakorlóvezetés autónkkal a sávváltást, ha biztosak vagyunk benne, hogy ezt biztonságosan megtehetjük.

Gyakorlóvezetés autó visszapillantó tükör

 A sávváltásos balesetek oka általában a megfelelő körültekintés hiánya, a megfelelő irányjelzés hiánya, illetve a hírtelen és figyelmetlenül történő sávváltás. Ezek próbáljuk kiküszöbölni, fordítsunk kellő időt ezeknek a végrehajtására. Kerüljük a kapkodást, kerüljük az erőszakosságot, hiszen ezek a biztonságot veszélyeztethetik nem csak a gyakorlóvezetés, vezetés gyakorlás órákon, hanem a további önálló autóvezetés gyakorlásaink során is.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet Valódi Gépjárművezető Szakoktatóval!

Gyakorlóvezetés csomagok

 

 Semmi Stressz Vezetés oktatás

     Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

         újrakezdő vezetés jogosítvánnyal...

                                  Szerző: Pálinkás Mihály