Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Gyakorló vezetés óra és a lefulladási félelem

Gyakorló vezetés óra és a lefulladási félelem

 

Az elinduláskor történő lefulladástól való félelem szinte kivétel nélkül a gyakorló vezetést választók rémálma. Ez teljesen érthető, hiszen a tapasztaltabb autóvezetők, rutinosabb sofőrök nem feltétlenül szokták megérteni és ezzel együtt tolerálni a zöld jelzésnél való lassú elindulást. Ennek sokesetben hangot is adnak, jópárszor szó szerint is akár hangos dudálás, akár kiabálás formájában. Más sem hiányzik a gyakorlóvezetés órán lévő tanulónak, egyből kizökkenthetik az addig összeszedettségéből őt.

Vezetés gyakorlás autóval

  • Sokesetben egy stresszhelyzetet szül, amiben általában nem csak a gyakorlóvezetést végző tanuló, de szinte bárki más is gyengébben tud teljesíteni az autóvezetés területén is.
  • Jön a hibát hibára halmozás és kis idő múlva, szinte olyan, mintha nem az eddigi gyakorló vezetné az autót.

A stresszcsökkentés fontos része az önálló és magabiztos autóvezetésnek, így ebbe a csoportba tartozik az elindulás is.

  • Fontos a gyakorló vezetés, vezetésgyakorlás órákon ezeket a vezetési félelmeket, autóvezetési stresszt csökkenteni különböző eszközökkel, praktikák megtanításával, megfelelő vezetési gondolkodás kialakításával az újrakezdő, gyakorló vezető tanulóknál.
  • A manuális váltós autó vezetés egyik alappillére a kuplung, másnéven a tengelykapcsoló helyes használatának a megtanítása a Valódi Gépjárművezető Szakoktató részéről és helyes elsajátítása a gyakorló vezető részéről.

gyakorló vezetés szakoktatóval

Ha a kuplunggal kapcsolatos autósiskolai gyakorlati órákon tanított ismereteink hiányosak vagy kifakultak a hosszú kihagyás után, akkor érdemes ezeket az ismereteket felújítani a gyakorlóvezetés előtt elméletben.

Szomorú nő

A gyakorló vezetés órákon az elindulási időre is hasznos a megfelelő hangsúlyt fektetni, hiszen ezzel is csökkenthetjük a vezetési stresszt, ezzel együtt az autóvezetéstől való félelmeket, pánikolást a gyakorlóvezetés, illetve az önálló autóvezetés gyakorlások alkalmával is. Nyilván nem vagyunk egyformák nagyon sok szempontból, így nem mindenkinek ugyanannyi idő a helyes kuplungolás és az elindulási folyamat megfelelő elsajátítására.

sikeres, boldog nő

Gyakorló vezetőként érdemes az újrakezdő vezetésre stresszmentes vezetésgyakorlás helyet választanunk a száminkra legmegfelelőbb Hivatásos Gépjárművezető Szakoktatóval, hiszen nem mindegy, hogy hol kezdjük újra a vezetést hosszú kihagyás után.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet Valódi Gépjárművezető Szakoktatóval!

Gyakorlóvezetés csomagok

 

 Semmi Stressz Vezetés oktatás

     Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés,

         újrakezdő vezetés jogosítvánnyal...

                                  Szerző: Pálinkás Mihály