Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Gyakorló vezetés csúszós úton

Gyakorló vezetés csúszós úton

 

Kezdő vagy újrakezdő vezetőként a téli gyakorló vezetés, vezetés újrakezdés órákon mindenképpen számolnunk kell majd az alacsony hőmérséklettel, havas jeges állapotokkal az útviszonyok tekintetében.

Gyakorló vezetés előtt hóban

Az útviszonyok változásai nem csak a gyakorló vezetés órát választóknak, hanem sokszor a már régóta vezető, rutinos sofőröknek is kihívást jelenthetnek, különösképpen a havas, esetleg jéggel borított utakon. Ilyenkor sokan nem veszik figyelembe a megváltozott útviszonyokkal együtt járó tényeket. A hidegebb időszakokban az útpálya hőmérséklete is csökken, ami a gumik tapadásának nem kedvező.

Csúszó út

Gyakorló vezetés órát választóként, főleg, ha a jogsi után nem szereztünk kellő mértékű autóvezetési rutint a téli időszakban havas esetleg jeges utakon, akkor a téli autóvezetéshez szükséges elméleti, vezetéselméleti ismereteinket fel kell frissítenünk a gyakorló vezetés alkalmak előtt.

Pár fontos tanács az újrakezdő vezetőknek:

  • Első és alighanem a legfontosabb dolog, hogy csökkentsd a sebességet a csúszós úton! A gyors tempó nagymértékben növeli az autó megcsúszásának az esélyét, amiből könnyen kialakulhat baleset is!

téli autóbaleset

  • Növeld a követési távolságot az előtted haladó autó mögött! A hirtelen történő manőverek is növelhetik a balesethelyzet kialakulását és a megcsúszás esélyét!

Gyakorló vezetés csúszós úton

  • A fékezés folyamatánál kerüljük a hírtelen és erőteljes fékezéseket! A motorfék használatát próbáljuk előtérbe helyezni, így kevesebb esélyünk van a megcsúszásra!

Vezetés gyakorlás havas úton

  • A kormányzással kapcsolatosan is kerüljük a hírtelen manővereket. A hírtelen kormányzás szintén növelheti a megcsúszás kockázatát. A téli gyakorló vezetés órákon a Valódi Gépjárművezető-Szakoktatóval ezt is megtapasztalhatjuk.

Gyakorlóvezetés jeges út

  • Mindenképpen a tél beállta előtt cseréltessük le a gyakorló vezetés alkalomra használt autónkon, vagy a saját autós vezetésgyakorlásra használt járművünkön a nyári gumiabroncsokat megfelelő minőségű és állapotú téli gumiabroncsokra.

Téli gumiabrocs cseréje szervízben

  • A téli gumiabroncsok a hideg időben is nagy tapadási tulajdonsággal rendelkeznek, a nagy mélységű futófelületen lévő barázdáik pedig nagymértékben elősegítik a víz, hó és latyak elvezetését. A Semmi Stressz Vezetésoktatásnál a gyakorló vezetés autó természetesen mindig megfelelő állapotú téligumikkal van felszerelve.

Téli autógumi

Mivel tapadásuk jobb a hideg időszakban, mint a nyári gumiké, így az autó stabilitásában is fontos szerepet játszanak a kanyarokban, manőverek folyamán, de még az egyenes útszakaszokon is!

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet Valódi Gépjárművezető Szakoktatóval!

Gyakorlóvezetés csomagok

 

 Semmi Stressz Vezetés oktatás

     Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

         újrakezdő vezetés jogosítvánnyal...

                                  Szerző: Pálinkás Mihály