Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Téli vezetés kezdő jogsival

Téli vezetés kezdő jogsival

 

A nyáron megszokott vezetési gondolkodásunkat, közlekedési magatartásunkat is télire kell váltanunk az évszak beköszöntével a balesetmentes közlekedésünk érdekében. Ha télen történt meg a sikeres forgalmi vizsga az autósiskolai vezetésünk után akkor kicsit szerencsésebbnek érezhetjük magunkat ebből a szempontból.

  • A nyári 25-30 fokos melegben az aszfalt és a gumi tapadása optimális, amihez könnyen hozzászokunk. Vezetési stílusunkat is ehhez alakítjuk gyakorló vezetésnél saját autónkkal. A tél beköszöntével viszont ezeken a szokásainkon módosítanunk kell még pedig az óvatosság irányában. A hideg hatásásra az út és az autónk gumiabroncsai közt gyengébb kapcsolat fog kialakulni. Tehát mindenképpen nagyobb követési távolságra lesz szükségünk a nyáron megszokottnál. A téli csapadék útra kerülése tovább ront a helyzeten. Az őszi esőzések alkalmával is könnyebben megcsúszik autónk kanyarban, illetve egy nagyobb fékezéskor, irányváltoztatáskor. Pedig akkor még csak vizes az útfelület. Télen ez a víz még rá is fagy az úttestre, ezáltal egy jégréteget képezve az úttest és a gumiabroncsaink között.
  • A reggeli első elindulások alkalmával nem csak a szokásos teendőinket kell elvégeznünk, hanem az esetlegesen a szélvédőre, üvegekre, visszapillantó tükrökre ráfagyott csapadékot is el kell távolítanunk a szükséges kilátás, tájékozódás, biztonságos közlekedésünk érdekében.

A hideg idő és az esőzések alkalmával sűrűbben fogunk találkozni az autó üvegeinek a bepárásodásával is. Ez a hőmérsékletnek, magas páratartalomnak, belső szőnyegeken maradt víz párolgásának köszönhető általában. Ilyenkor a klíma bekapcsolásával tudunk enyhíteni a helyzeten. A klíma páramentesítésre is kiválóan használható az autónkban, érdemes ilyenkor bekapcsolni nem csak a nyári melegben a városi forgalmi vezetésünk során. Az első téli időszak után már fogunk rendelkezni téli vezetési rutinnal is.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Csomagok/árak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály