Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Téli felkészítés kezdő vezetőknek

Téli felkészítés kezdő vezetőknek

 

B kategóriás jogosítványszerzésünk után téli időjárás beköszöntével az autózással kapcsolatban is sok teendőnk adódik.

  • Beköszöntenek a reggeli fagyok, hóesés, esetleg az ónos eső. Érdemes ebben az időszakban figyelni az időjárás előre jelzéseket. Mint tudjuk, +7 Celsius fok alatt már ajánlottabb a téli gumi használata gépjárművünkön. Ennek legismertebb okai a téli gumikeverék jobb hidegtűrő képessége és a futófelület mintázata. A téligumi anyaga úgy van megalkotva, hogy a téli hidegben, fagyokban sem keményedik meg, ezáltal a puhán maradó felülete biztosítja számunkra a nagyságrendekkel jobb tapadást a nyári gumihoz képest a mínuszokban.
  • Barázda mintájának a kialakítása alkalmassá teszi a gumiabroncsot a hóban való közlekedésre is. Fontos, hogy latyakos útfelületen, illetve ráfagyott ónos eső esetén is a lehetőségekhez képest legjobb tapadást tudja produkálni számunkra. Ezt a gyártó a barázdák megfelelő mélységével, elhelyezésével tudja elérni. Tehát mindenképpen cseréljük le a nyári abroncsainkat télire még az évszak megérkezése előtt.
  • A fagyálló hűtőfolyadék fagytűrő képességeit is fontos ellenőriznünk. Vezetésgyakorlás alkalmával ezt szinte mindegyik benzinkúton megtehetjük, Budapesten, Magyarországon. A nyári ablakmosó folyadék is cserére szorul, mert ha benne marad a rendszerben, nagy károkat tud okozni. Belefagy az ablakmosó tartályba, ami ennek hatására elrepedhet és sajnos ki kell cseréltetnünk. A csővezetékbe is bele tud fagyni, illetve az ablakmosó fúvókákba. A költségek mellett rettentő bosszantó és balesetveszélyes tud lenni.

Ellenőrizzük még az ablaktörlő lapátok épségét, tisztítási képességeiket. Ha szükséges cseréljük ki őket, mert a téli erősebb igénybevétel jobban fogja koptatni a lapátokat.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

 Csomagok/árak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály