Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Motor vásárlási tanácsok jogsis kezdőknek I

Motor vásárlási tanácsok I.

 

Legtöbb alkalommal a hagyományos kétkerekű motorkerékpárokkal találkozhatunk a közutakon. Különböző kialakítású, kivitelű, teljesítményű változataik léteznek. Általában a felhasználási cél határozza meg, hogy milyen típusú motorkerékpárt érdemes vásárolnunk.

 A Jogosítvány után jöhet a motorvétel. Frissjogsival, kellő rutin és gyakorlóvezetés nélkül először kisebb teljesítményű motort vásároljunk.

  • Városi kis távolságú utakra célszerű egy kisebb robogót vásárolni, amelyek általában automata váltóval rendelkeznek. A sűrű városi forgalomban ugyanis kis idő alatt rengeteg elindulásra, megállásra kell számítanunk a forgalmi vezetés során, illetve a lassú haladás miatt sok sebességváltást kell alkalmaznunk a városi vezetés alatt. A robogó rendelkeznek tárolórésszel, ami az üléslap felhajtásával elérhetővé válik számunkra. Ez praktikus kisebb bevásárlások során, mert zavarás, akadályozás nélkül tudjuk itt szállítani csomagunkat.
  • Országúti vezetésre, túramotorozásra egy nagyobb, kényelmesebb, nagyobb sebességet hosszútávon is produkáló, menetszélvédelemmel ellátott motorkerékpárt lenne célszerű vásárolni. A nagyobb hengerűrtartalmú motorok jöhetnek itt szóba, amik kellő teljesítménnyel, nyomatékkal vannak felvértezve. Egy-egy manővernél, előzési folyamatnál elengedhetetlen az erőtartalék, amit tudnunk kell mozgósítani szükség esetén.

 Több órát is ülünk ilyen utakon a motorkerékpárunkon, úgyhogy a kényelem és a helyes üléspozíció nagyon fontos szempont. A gyakorlat szerint főleg a nem rendszeresen, inkább csak hobbi jelleggel motorozóknál a tetszésen, illetve az anyagiakon múlik, hogy milyen típusú motorkerékpárra esik a választás.

Van aki a naked bike-ot favorizálja, van aki a sportmotorokat, van aki a cruiser-eket. Kinek a pap, kinek a papné….

 

folytatás

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály