Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Miért is félünk a vezetéstől?

Miért is félünk a vezetéstől?

 

A félelem egy teljesen normális, az emberi törzsfejlődéshez és az evolúcióhoz szorosan kapcsolodó érzelmi mechanizmus. A veszély elkerülése, a nem ismert, de esetlegesen váratlanul bekövetkezhető fenyegetés félelmet vált ki belőlünk és ez teljesen természetes is. Természetes, hasznos és nagyon fontos állapot egészen addig, amíg valamilyen alapvető funkcióban vagy tevékenységben nem gátol minket.

Ilyen kritikus pont esetünkben a félelem a vezetéstől is. De miért is ne félnénk vezetés közben. Legyünk őszinték: a vezetés egy túlélés, eljutni épségben A pontból B pontba és vissza, ezernyi résztvevő, szabályok, tucatnyi táblák-jelzések mindenütt. És akkor még nem is beszéltünk a közlekedés többi résztvevőjéről, akik -egy megfelelő közlekedési kultúra hiányában- ugyan csak veszélyt jelentenek a szabályokat, a sebességet és egyéb előírásokat betartó résztvevők számára.

  • Félni bármitől is lehet, azonban nem mindentől érdemes. Persze ezt könnyű mondani, egyszerű írni róla, de mindannyian tudjuk, hogy a félelem egy nehezen kezelhető érzés és csak megfelelő tapasztalattal, rutinnal tartható annyira kordában, hogy egyáltalán kimerészkednénk a forgalomba. Félünk, hogy nagyon szorosan ránk álltak és nem tudunk majd kiállni, félünk, hogy rossz sávba sorolunk a kereszteződésnél, félünk, hogy nem találunk majd parkolóhelyet vagy ha találunk is addig próbálkozunk, hogy a mögöttünk feltorlódott kocsisor már ingerülten dudál.
  • A vezetéstől való félelem azonban megfelelő vezetéstechnikai tréningekkel, felkészült és külön erre a feladatkörre szakosodott oktatók segítségével csökkenthető, normalizálható és meg is szüntethető. A jogosítvány utáni után képzések, a vezetéstechnikai tréningek, a további gyakorló rutin és forgalmi vezetési órák tehát nem úri hóbortok, nem a friss jogosítvánnyal vagy az éppen évek óta a fiókban porosodó jogosítvány tulajdonosok kedvenc hobbija.
  • Másnak miért megy, nekem meg miért megy ennyire nehezen, görcsösen a vezetés? Ez mindegy is. Nem vagyunk egyformák, az élet különböző területein különbözőképpen tudunk megfelelni és senkitől sem elvárható, hogy az egyre bonyolultabb, összetettebb és stresszesebb hétköznapokban minden szituációban 100% mértékben megállja a helyét. Így tehát óhatatlanul kialakulnak olyan gyengébb pontok, amiken saját akaratunkkal, tapasztalatunkkal nem vagy csak nagyon nehezen jutunk túl.

Semmi stressz! Nincs rá garancia, hogy mindenki egy-két óra után teljes magabiztosságban részt tud majd venni a forgalomban -de nem is ez a legfontosabb cél. Ez majd az idővel észrevétlenül jön majd magától és egyre gyakrabban fordul majd elő, hogy úgy mentünk keresztül a városon, hogy észre sem vettük, hogy megérkeztünk. Erre persze most mondhatnánk azt, hogy könnyű nekünk meg hogy könnyű ezt mondani meg hogy: hiszi a piszi. Lehetne mondani.

Lehetne mondani, de most más dolgunk van. A cél az, hogy az erre a célra átalakított oktató járművekkel, Ön be legyen vezetve a biztonságos autóvezetés világába. Abba a világba, ahol Ön bátran mer majd otthonról autóval is elindulni, abba a világba, ahol Ön biztonságosan tud majd parkolni, abba a világba ahol Ön és családja a lehető legnagyobb biztonságban jut majd el A pontból B pontba és vissza.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet! 

 

Csomagok/árak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...