Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Konfliktusok vezetés gyakorlás közben

Konfliktusok gyakorló vezetés közben

 

  A jogsi utáni kezdő vezető vagy az autóvezetés újrakezdése iránt érdeklődők nagy része aggódik a vezetés gyakorlás órákon előfurduló közlekedési konfliktusok miatt. Nyilván a kezdeti forgalmi rutintalanság és a megfelelő vezetési önbizalom hiánya miatt ez érthető is. Sajnos manapság a folyamatosan rohanó világunkban egyre kevesebb a tolerancia is. Ugyebár a tanuló vezető, legyen akár vezetés gyakorlás óra vagy vezetésgyakorlás saját autóval jogsi után, nyilván sok helyen lassabban is haladhat, mint a gyakorlott autóvezetők.

Ez teljesen érthető is, hiszen ők már általában készség szinten tudják a járműkezelést, illetve a közlekedéssel kapcsolatos vezetési rutint. A gyakorlóvezetés során a kezdő, újrakezdő autóvezetőnek nyilván több időbe telik végig gondolni egy-egy szituáció kimenetelét is. A kanyarodás előtti megfelelő sebesség választása is nehéz feladat, magáról a kanyarodási manőverről például nem is beszélve. Sok információt kell feldolgoznia a vezetés gyakorlás órákon az autóvezetés gyakorlása közben, meghozni a megfelelő döntéseket, jól alkalmazni a KRESZ szabályokat a balesetmentes közúti közlekedés miatt.

  • Sajnos sokszor találkozunk azzal a jelenséggel is a gyakorló vezetés során, hogy az autóvezetőknek egy része felidegesíti magát ezeken a többlet gondolkodási időkön, rossz sebesség megválasztásán.
  • A türelem elvesztése után sajnos kiszámíthatatlan előzésekbe kezdenek, dudálás közepette gyakorló órák alatt. Természetesen a megfelelő oldaltávolság is elmarad előzésnél és a visszatérés sem a legszabályosabb áltatlában.
  • Rosszabb esetben kocsiból való kikiabálás, rendre intés is előfordulhat. Ne felejtsük el, hogy voltunk mi is tanuló vezetők!
  • Kicsit próbáljuk meg bele gondolni magunkat a jogsi utáni gyakorló vezetést választó kezdő, újrakezdő helyzetébe, aki a vezetés újrakezdése mellett döntött hosszú kihagyás után. Már az elhatározás sem könnyű. Aztán elkezdi a gyakorló vezetéseket sok év kihagyás után, rutintalan, önbizalom hiánnyal is küszködhet ez miatt. Elképzelhető, hogy pár ilyen esemény ismét elriaszthatja az autóvezetéstől és évekig vagy talán soha többet nem ül volán mögé majd, mert rátör a pánik a vezetéstől és fél a városi forgalomban gyakorlóvezetést csinálni.

  Megfélemlítés és rendre utasítás helyett inkább segítsük öket, ha T betűt látunk az autón. Legyünk megértőek, segítőkészek velük szemben a közlekedésük során!

A Semmi Stressz vezetésoktatásnál, a gyakorló vezetések során sajátos módszerekkel, sajátos gondolkodásmóddal megtanuljuk ezeket az eseményeket megfelelően kezelni, együtt élni velük és nem pedig megrémülni.

Ne feledjük: Mindenkit Haza Várnak!

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Árak/csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály