Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Vezetés újrakezdés saját autóval vagy bérautóval?

Vezetés újrakezdés saját autóval vagy bérautóval?

 

  A válasz sok tényezőtől is függ. Mindkét opció mellett szólnak érvek és ellenérvek is. Fontos, hogy hol lakunk életvitelszerűen és az is, hogy mennyit, mikor használnánk a bérelt vagy saját autót vezetés gyakorlásra a vezetési rutinszerzésünk céljából.

  • A költségek, kiadások tekintetében is mérlegelni kell, hogy mi lehet a számunkra megfelelődöntés. Ha például a belvárosban lakunk és csak kedvtelésből gyakorolnánk az önálló autóvezetést, akkor a bérelt autó választása lesz valószínűleg a számunkra megfelelő megoldás nem pedig a saját autóval történő vezetés gyakorlás jogsi után. A bérautó praktikussága ebből a szempontból alkalmasabb lesz számunkra sok tekintetben és költséghatékonysági szempontból is.
  • A saját autó fenntartása folyamatos költségeket terhel ránk. Ezeket a költségeket, kiadásokat akkor is viselnünk kell, ha nem használjuk intenzíven, sűrűn személyautónkat forgalmi gyakorlóvezetésre vagy autóvezetés gyakorlásra Budapesten, Gödöllőn, Fóton, Újpesten, Rákospalotán, Veresegyházon vagy Dunakeszin.
  • Gondoljunk csak bele a kötelező felelősségbiztosítás havi vagy némileg áltatában kedvezőbb éves díjába, teljesítmény adóba. A műszaki vizsgára, amit szükséges bizonyos időközönként megújíttatni.
  • Ezek állandó kiadások, amiket fizetnünk kell, ha a járművünket forgalomban szeretnénk tartani. Ha olyan környezetben élünk, akkor elképzelhető, hogy az utcai parkolásért is fizetnünk kell a személyautónk után. A bérelt garázs is jó megoldás lehet ebben a tekintetben, de ennek a költségét ismét a fenntartás számlájára írhatjuk bérleti díj formájában.

Bérautónál bérleti díjat fizetünk, általában egy meghatározott időszakra. Ez a díj napra kivetítve lehet, hogy magasabb, de ne felejtsük el, hogy ezt csak arra az időszakra fizetjük, amire kibéreltük az autót jogosítvány utáni gyakorló vezetés céllal.

Érdemes ezeket a paramétereket összevetni, ha vezetés gyakorláson gondolkozunk jogsis újrakezdőként.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

 Árak/csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály