Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Oktatóválasztás

Oktatóválasztás

 

  A sikeres KRESZ vizsgánk után következik fejlődésünk egyik legfontosabb, legmeghatározóbb része az egész vezetéstanulás, vezetéstudás, jogosítvány szerzés folyamatunknak, a Szakoktatónk kiválasztása.

  Ez a döntés ajánlások nélkül nem egyszerű dolog, mert ami információt tudunk az oktatókról, az maximum egy fénykép róla és oktatójárművéről, esetleg egy rövid leírás az autósiskola honlapján, ügyfélszolgálati helyiségében.

  Ez természetesen automatikusan kialakít bennünk egy irányt, pozitív esetben egy szimpátiát egy vagy akár több oktató irányában. Így lassan szűkül a kör, csökkennek a lehetőségek. Érdemes a szakmai tapasztalatokról érdeklődni és ezt is számításba venni. Itt nem feltétlen az oktatói múlt csak az, amit figyelembe kell vennünk, hanem a több évtizedes aktív balesetmentes vezetési rutin több kategóriában is. Ez az előélet nagy szakmai tapasztalatot biztosít számunkra, ráadásul több irányból is rálátást biztosít majd egy-két elrontott, nem átgondolt manőver következményeire is. A közúti közlekedés egy komplex dolog, rengeteg típusú, kivitelű járművel találkozunk, akik közlekedési partnereink az utakon nap mint nap. Ezek közlekedési sajátosságait, tulajdonságait, veszélyeit leginkább az tudja megismertetni velünk, akinek saját tapasztalata is van a témában.

  Elképzelhető, hogy az oktatók óradíjai között is lesznek különbségek.

Szinte mindegy, hogy a Jogosítványt Fóton, Gödöllőn, Veresegyházán, vagy a Jogsit Budapesten szeretnénk letenni, ha gyors jogosítványt szeretnénk többet kell fizetnünk a gyakorlati órákért általában. Az akciós jogsitolcsó jogosítványt akkor válasszuk, ha sok időnk van rá, mert sokszor ezzel az opcióval ritkábban tudunk vezetni. Érdemes eldöntenünk, hogy milyen mélységű szakmai tapasztalatot, tudást szeretnénk a vezetési órákon kapni és lehetőleg elsajátítani oktatónktól. Itt is a minőségi oktatás irányában érdemes elmozdulnunk. Ugyanúgy, mint életünk bármely területén, a minőséget itt is meg kell fizetnünk. Az árakat is érdemes abból a szemszögből megközelíteni, hogy alaphelyzetben a jogosítványszerzés egy egyszeri befektetés élethosszig tartó tudással!

Ha az Autósiskola számunkra legmegfelelőbb oktatóját sikerült kiválasztani akkor jöhet a kapcsolatfelvétel, személyes találkozás. Az első találkozás egy nehéz pillanat minkét oldalról, az első benyomás keltés miatt. Ha itt minden rendben akkor kezdődhet az első vezetési óra, ami kicsit még idegen, de ha minden jól megy, az óra végére kialakulhat bennünk a megnyugvás, egy minimális bizalom az oktatónk irányába. Ez a bizalom kialakulása, illetve a stresszmentes környezet az alapja a megfelelő tudásátadásnak, elfogadásnak, tanítási-tanulási folyamatoknak.

 

                                                                                                 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály