Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Városi gyakorló vezetés nehézségei

Városi gyakorló vezetés nehézségei

 

 Egy friss jogsis kezdő vagy az autóvezetést újrakezdő számára igazi kihívás is lehet az intenzív városi forgalom. Az autó technikai kezelése mellett a KRESZ tudás megfelelő szintje is elengedhetetlen lesz, hiszen a gyakorlati vezetések során már a valóságban kell alkalmaznunk ezeket a szabályokat. Ráadásul az idő is korlátozva van a kereszteződések, elsőbbségi viszonyok, táblák és útburkolati jelek értelmezésére. Aránylag gyorsan kell értelmezni a közlekedési jelzéseket, helyzeteket és jó döntést hozni a közlekedésünk során.

Gyakorló vezetés jogsi után városban

  • Fontos a helyzetfelismerés, figyelem megosztás már a kereszteződéshez közeledve is, mert fel kell mérnünk az elsőbbségi viszonyokat.
  • Többsávos utakon a felfestések mellett az előjelző táblák figyelése és értelmezése lesz segítségünkre a helyes sáv megválasztásakor. Sávváltás előtt a megfelelő tájékozódás, körültekintés, holtterek ellenőrzése elengedhetetlen, nem csak a gyakorló vezetési órákon, hanem később az önálló autóvezetésnél is. Mögöttes és mellettes forgalom felmérése, sebességünk fokozása vagy csökkentése attól függően, hogy a másik sávban haladó jármű elé vagy mögé fogunk érkezni.
  • A kanyarodás előkészítése, kanyarodás előtt a megfelelő sebesség megválasztása is kellő gyakorlást igényel. 
  • Parkolóhely kiválasztásakor ismernünk kell az autónk méreteit, kanyarodási tulajdonságait. Ha mélygarázsban szeretnénk parkolni, tisztában kell lennünk az autónk magasságával is. A nagyobb városi terepjárók esetében sokszor alkalmatlan lehet ez a parkolási forma pont a magassága miatt.

 Gyalogos forgalom szempontjából számításba kell vennünk, hogy olyan helyen is át mehet a gyalogos utunkat keresztezve, ahol egyébként KRESZ szerint nincsen elsőbbsége.

 Gyakorló vezetés és a gyalogosok

  Érdemes a Busz sáv használatával kapcsolatos ismereteinket is felújítani, így az ezzel kapcsolatos szabálytalan használatból eredő büntetéseket is megúszhatjuk. Ha van jogsid, de nincs rutinod, érdemes a jogsi utáni vezetési rutinszerzést szakoktatóval, gyakorló vezetés órák keretein belül elkezdeni.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

árak/csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                           Szerző: Pálinkás Mihály