Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Friss jogsival a holtterekben

Friss jogsival a holtterekben

 

 

Az autósiskolai elméleti és gyakorlati oktatás során megismerhettük a gépjármű körül létrejövő holttereket, ami a személygépkocsi kialakításától, típusától függően változhat, de mindegyik esetben jelen van.

 

  • Tehergépjárműnél ezek a terek nagyságrendekkel nagyobbak a jármű kialakítása, felépítése végett. Sokkal könnyebben észrevehetetlenné válik egy személygépjármű a tehergépkocsivezető számára emiatt. Ebbe a térbe akár párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten, akár előzés közben különböző sávban egymás mellett haladva kerülhetünk, amikor a tehergépjármű mellett elhaladunk. Ez a tér, amit a tükrökből már nem, az autó mellett, előtt pedig még nem láthatunk. Nagyjából ezek a terek a tehergépkocsi közepe és a vezetőfülke eleje között vannak. Sok baleset forrása sajnos a holttérben tartózkodó jármű észrevétlensége a tehergépkocsivezető számára. Éppen ezért igyekezzünk minél kevesebb időt tölteni ezeken a kritikus helyeken a lehetőségeinkhez képest!
  •  Ezzel a gyártók és a tervezők is régóta tisztában vannak, ezért megpróbálnak olyan visszapillantó és kiegészítő tükröket gyártani, felszerelni, amelyek domborúak és ezáltal nagy látószögűek. Sajnos az eredmény így sem 100 %-os ami nekünk motorkerékpárosoknak, személygépjárművezetőknek nem jó hír.

 Nagy előrelépés a nagykategóriás gépjárműveknél a holttér csökkentésére irányult forradalmi fejlesztés, a modern, visszapillantó tükröket helyettesítő kamerarendszerek bevezetése. Ezekkel gyakorlatilag közel 100%-os a beláthatósága a régi holttereknek, ami rengeteg érzékelővel párosult, ezzel is informálva a tehergépkocsivezetőt a holttérben tartózkodó gyalogosokról, tárgyakról, gépkocsikról.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

 Árak/csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                             Szerző: Pálinkás Mihály