Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Friss jogsim van, milyen autóval gyakoroljam a vezetést?

Friss jogsim van, milyen autóval gyakoroljam a vezetést?

 

A vezetői engedélyünk megszerzésével egyidőben megkapjuk az önálló közúti közlekedésünkhöz vezető ajtó kulcsát is. Előző cikkekben már taglaltuk, hogy ez egy nagy öröm számunkra, de ez a kulcs illetve lehetőség nagy felelősséget is ró a vállunkra a többi közlekedési partnerünk, környezetünk irányába. Ezt fontos mindig szem előtt tartanunk.

Fontos kérdés, hogy az autósiskolában a vezetésoktatás, gyakorló-vezetés alkalmával a jogsi előtti időszakban milyen tanulóautóhoz szoktunk hozzá mind a méretei tekintetében, mind a technikai paraméterek miatt. Esetleg egy típusú oktatóautóval vezettünk mindig, vagy volt alkalmunk többfajta tanulógépkocsit is kipróbálni, ezáltal némileg szélesebb körű bepillantást nyerni más típusokba is. Ha vezettünk már több fajtát is, akkor tudunk különbséget tenni a használhatóságuk között. Ez segíthet a döntésünkben.

  •  A köztudatban általában azt a tanácsot, véleményt halljuk: „Veszek kezdésnek valami kis olcsóbb öreg autót, azt nem sajnálom!
  •  Az autóvásárlásra szánt összeg, anyagi kereteink bizony nagyban meghatározzák a mozgásterünket.
  •  Ha Jogsim van, gyakorlatom nincs, akkor nem feltétlenül a kis öreg autó lesz a célravezető számunkra. Az öregebb autóknál már gyengülhetnek a  karosszéria illesztései a korrúzió miatt, ezáltal biztonsági szempontból is átgondolandó a friss jogosítvánnyal rendelkezőknél is. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejlesztik biztonsági szempontból is az autókat mind aktív, mint passzív biztonsági rendszerek tekintetében.
  •  Méretileg városi forgalomban praktikusabb a kisebb méretű autó parkolások tekintetében.

Viszont a méretéből adódik, hogy az utastér, csomagtér is kisebb lesz, családi autóként nem lesz praktikus. Ha megvan a választás, az önálló autóvezetés saját autóval megkezdése előtt, praktikus pár jogsi utáni vezetési óra alkalmával vezetés oktatóval gyakorló-vezetést csinálnunk, mielőtt a városi forgalmi vezetést megkezdjük önállóan.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Árak/csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály