Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
 • KATEGÓRIA
B
 • KATEGÓRIA
C
 • KATEGÓRIA
J
 • JOGSI UTÁN

Autóvezetés gyakorlás

Autóvezetés gyakorlás

 

  Sokszor felmerül az autóvezetés gyakorlás kérdése a jogsi utáni kezdő vezetői engedéllyel rendelkezők körében. Eltérőek a vélemények erről is, mint életünk sok területén, hogy a gyakorló vezetés saját autóval legyen vagy inkább az autóvezetés gyakorlás magán vezetési oktatóval. Nincs jó és rossz válasz, inkább csak más. De a maga módján félig-meddig mindenkinek igaza lehet.

 • Abban nagyrészt egyetért mindenki, hogy az autósiskolai tanulmányaink alatt sem az elméleti, sem a gyakorlati vezetési órák alkalmával nem egy évtizedes forgalmi autóvezetési gyakorlattal rendelkező, vérprofi autóvezető szintjére fogunk elérni. Ez nem is várható el senkitől, hogy pár tíz órás vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés óra profivá tegye, de egy szükséges minimum autóvezetési tudás elsajátítása az feltétlenül elvárt a friss jogsis gyakorló vezetőtől. Ne feledjük el, hogy nem egyedül közlekedünk egy légüres térben vagy egy zárt versenypályán.
 • Felelősek vagyunk a közlekedésünk, autóvezetésünk folyamán a többi közlekedésben résztvevővel szemben is, legyen az gyalogos a kijelölt gyalogátkelőhely előtt vagy éppen áthaladás közben, kerékpáros az út szélén haladva vagy épp kanyarodáshoz készülődve. Ne felejtsük el, hogy akár a gyalogos, akár a kerékpáros esetében nem biztos, hogy a megfelelő közlekedési szabályok maradéktalan betartására számíthatunk tőlük.
  • Nem tudhatjuk, hogy van-e KRESZ vizsgájuk, ismerik egyáltalán a KRESZ szabályok nagyrészét vagy csak tizen-huszon éve megszokásból közlekednek. Ha nincs jogosítványuk akkor biztos, hogy nem vettek részt gyakorló vezetés jogosítvánnyal rendelkezőknek vezetési órákon és autóvezetés gyakorlás sem volt annak idején náluk. Tehát már a jogsi utáni vezetésoktatás, autóvezetés gyakorló órák alkalmával is találkozni fogunk velük, akikre sokszor nekünk kell fokozottabban vigyázni a szabálytalan közlekedésük miatt, ami nem feltétlenül tudatos náluk, inkább a szabályismeretek hiányából adódik. Mondani sem kell, hogy amúgy sem könnyű dolog az autóvezetés gyakorlás kezdő vezetői engedéllyel.
  • gyalogosok vezetés közben                                                             
 • Egy új világba csöppenünk bele az addig megszokottból. Eddig általában utasként szemléltük a tájat, kirakatokat, egyéb érdekességeket mindenféle felelősség és döntéshozatali teher nélkül. Tehát ha van jogsim, de nincs gyakorlatom, akkor mindenképpen érdemes magán vezetési oktatóval elkezdeni a beilleszkedést ebbe az eddig megszokott világunktól sokkal összetettebb, színesebb közösségbe. Sokkal összetettebb a cselekvés sorozat amit az autóvezetés gyakorlás igényel, mint akár egy kerékpározás nem beszélve a sétáról. Magát a járműkezelést is meg kell szoknunk sok elemből áll, összehangoltságot igényel. Az biztos, hogy a B kategóriás jogosítvány megszerzése után az autóvezetés gyakorlás, gyakorló vezetés fontossága megkérdőjelezhetetlen! Az, hogy a jogsi utáni autóvezetés gyakorlás vagy a jogsi utáni gyakorló vezetés saját autóval történjen vagy magán vezetési oktató felügyelete mellett gyakorló órák keretében oktatóautóban, teljesen személyre szabott és vezetési tudásszint függő is.

Ha megvan a jogsim, de félek vezetni, akkor természetesen a gyakorló vezetést jogosítvánnyal, oktatóautóban kezdjük el inkább. Ha magabiztosabb a vezetési tudásunk, mert volt már az autósiskolai gyakorlati vezetési órák előtt előképzettségünk, akkor tapasztalt autóvezető mellett elkezdhetjük az autóvezetés gyakorlást, gyakorló vezetést. Fontos, hogy higgadt, nyugodt, hozzáértő társat válasszunk erre a célra. Ha türelmetlen kiabálásba torkollna ezen esemény, akkor inkább keressünk egy jogsi utáni autóvezetés gyakorlással foglalkozó, stresszmentes légkört megteremtő magán vezetés oktatót, mert ez ebben a stresszes formában többet árt, mint használ az autóvezetési rutinszerzés szempontjából nekünk.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Csomagok/árak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály