Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Mi is az a motor

Mi is az a motor?

 

Motorkerékpár: Olyan gépjármű, amelynek két, illetve három kereke van, de a saját tömege a 400 kg-ot nem haladja meg.

 A motorkerékpár vezetői engedély megszerzése kategorizálva van. A motoros jogsi kategóriák megszerzésénél különböző feltételek vannak előírva. Életkorhoz kötöttek, illetve a motoros előéletet is figyelembe veszik a jelentkezéskor. Különböző teljesítmények és ahhoz társuló hengerűrtartalmak vannak meghatározva életkorra vetítve. Ez egy kis előszűrő funkciót tölt be, megfelelő érettséget, rátermettséget feltételezve, amit a vizsgán bizonyítani kell.

 Sajnos a jogsiszerzés után még nem feltétlenül rendelkezünk a szükséges tapasztalattal, vezetési rutinnal, ezért kiemelt fontosságú ebben A kategóriában is a vezetés gyakorlás! 

 Tapasztalt motorosoktatók tanácsaival, vezetéstechnikai tréning/gyakorló órákon való részvétellel, motoros járműkezelési praktikák elsajátításával, megfelelő mennyiségű és minőségű vezetés gyakorlással sokat tehetünk a motor vezetési rutinunk gyarapodásáért! A motor veszályes üzem, kiemelten fontos a városi vezetés gyakorlás, országúti gyakorló vezetés, autópálya gyakorlás, amíg nem megy biztonságosan.

 

  • "A1" kategóriás jogosítvány - Nemzetközi kategória. A 125 cm3-t, 11 kW teljesítményt és a 0,1 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár, továbbá motoros tricikli, amely teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg (Megszerzéséhez a 16.életév betöltése szükséges)
  • "A2" kategóriás jogosítvány - Nemzetközi kategória. Motorkerékpár 35 kW teljesítményig és 0,2 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányig   (Megszerzéséhez a 18.életév betöltése szükséges)
  •  "A" kategóriás jogosítvány - Nemzetközi kategória. A 35 kW teljesítményt és a 0,2 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meghaladó motorkerékpár, továbbá a 15 kW-ot meghaladó teljesítményű motoros tricikli. Ezzel a motoros jogosítvány kategóriával bármekkora motort vezethető vagy az előbb említett motoros tricikli is.  (Megszerzéséhez a 24.életév betöltése szükséges. Legalább 2 éve meglévő „A2” esetén, akár a 20.életkor betöltése után is megszerezhető)

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...