Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Vigyázzunk rájuk!

Vigyázzunk rájuk!

 

Tanuló vezetőként és most már B KATEGÓRIÁS JOGOSÍTVÁNY birtokában lévő autóvezetőként is szem előtt kell tartani a motorkerékpár különböző menettulajdonságait, az ebből adódó különbségeket a közlekedésben. Főútvonalra, autópályára, autóútra való ráhajtáskor kellő körültekintéssel járjunk el! Vezetés gyakorlás közben is a mögöttes forgalom szemmel tartása alapkövetelmény a közlekedésben résztvevőknél, ezáltal fontos információkhoz jutunk a közlekedő partnereink mozgásával, manővereivel, irányváltoztatási szándékával kapcsolatban.

Piros lámpánál állva, ha indokoltan ajtót kell kinyitnunk, vagy kitennénk a karunkat, könyökünket az ablakon, mindenképp előzze meg ezt a tevékenységet egy tükörbenézés és tájékozódás, hogy nem érkezik az adott oldalról, az autók között előre haladva motorkerékpáros! Sűrű forgalomban, dugóban, torlódásnál, ha van rá lehetőségünk enyhe jobbra húzódással próbáljuk meg segíteni közlekedésüket.

 A hosszú téli időszak miatt, novembertől márciusig akaratlanul is elszokunk a motorkerékpárok jelenlététől a közutakon. A tavasz beköszöntével azonban előbukkannak a semmiből, gyors előzésekkel, nagy hanggal, ami sokunkat váratlanul ér. Érdemes a téli időszak végén erre már tudatosan felkészülni a jogsi utáni gyakorló vezetés órák alatt is.

 Mind napsütéses időszakban, mind borongós időben ne hagyjuk lankadni figyelmünket a közlekedésben résztvevő gépjárművezetőként, mert minden időszaknak meg vannak a maga figyelmetlenségi és elmulasztási veszélyei! Tartsuk szem előtt, hogy őket sajnos nem védi a zárt karosszéria, utascella, számtalan légzsák, gyűrődő zónák, biztonsági öv!

Az ő passzív biztonsági rendszerük kimerül a protektoros ruházatból, csizmából, zárt bukósisakból!

 

Ne feledjük, aki a motoron ül:

  • Ember, nem pedig ellenfél!
  • Valakinek a férje, felesége, édesanyja, édesapja!
  • Ő is haza szeretne érni!
  • Őt is haza várják!

 

Jelentkezz most, ha fontos számodra a defenzív vezetés bővebb megismerése!

Jelentkezem

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály