Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Prevenció

 

Nagyon fontos feladatnak tartom a közúti közlekedési balesetek csökkentésére tett lépéseket. Véleményem szerint a prevenció az egyik leghatékonyabb eszköz ebben a témában is. A baleset elkerülése a közúti közlekedésben mindannyiunk kötelessége. Ennek egyik komoly feltétele, a közlekedésben résztvevő járművek felépítésének, közlekedési sajátosságainak az ismerete minden közlekedő számára.

  •  Motorkerékpár tekintetében, ha nincs a tanulónak valamilyen motoros előélete, akkor kellőképpen fel kell világosítani a velük szemben tanúsított helyes közlekedési magatartásra. Sávváltáskor a kellő körültekintésre, holtterek ellenőrzésére. Kereszteződésbe érkezéskor, ha bizonytalanok vagyunk a motorkerékpáros távolságát és sebességét illetően, inkább ne kanyarodjunk ki elé, várjuk meg inkább az elhaladását! A mögöttes forgalom hatékony ellenőrzése kiemelt feladat a gépjárművezetésben, nagyobb kiszámíthatóságot biztosít a körülöttünk lévő gépjárműmozgások tekintetében. A gyakorló órákon ezeket elsajátíthatjuk, a városi illetve autópályás forgalomgyakorlás közben alkalmazását gyakorolhatjuk.

 

  • Nagykategóriás járművek közelében, a légfék fékkésedelmi idejének a figyelembevétele, a nagy holtterekben való tartózkodásunk idejének a csökkentése a fő szempont. Előzésnél figyelembe kell venni a gépjárművek hosszát, nehézkes kilátást az előzéshez való feltételek felmérésénél. Kanyarodásuknál a sokkal nagyobb ív biztosítása, a manőver lehetőség szerinti elősegítésében is segédkezzünk! Autóbusz megállója körüli várakozásnál feltétlenül hagyjuk meg legalább a KRESZ által előírt távolságokat a kezdő jogsis gyakorlóvezetésünk alkalmával is a jármű biztonságos közlekedése szempontjából! Kerüljük lehetőség szerint a hírtelen fékezéseket, irányváltoztatásokat.

 

A közlekedésben próbáljunk a legjobb tudásunk szerint vigyázni egymásra, alkalmazkodni a többi közlekedő partnerünkhöz. Az udvariasságot, előzékenységet alkalmazva, türelemmel és higgadtsággal kombinálva próbáljuk meg csökkenteni a közúti balesetek számát!

 

Jelentkezz most, ha fontos számodra a defenzív vezetés bővebb megismerése!

Csomagok/árak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                           Szerző: Pálinkás Mihály