Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Megfelelési kényszer a jogsi utáni vezetést újrakezdőknél

Megfelelési kényszer a jogsi utáni vezetést újrakezdőknél

 

 Ha a vezetés újrakezdését választjuk sok év kihagyás után, akkor egy számunkra ismerős, de mégis erről az oldaláról félig-meddig ismeretlen világba csöppenünk bele. A sok idő kihagyása miatt, főleg, ha a jogosítvány megszerzése után nem szereztünk legalább egy minimális autóvezetési rutint, nem lesz könnyű dolgunk. A friss jogsis kezdő autóvezetőknél és a vezetést újrakezdőknél is általában a gyakorló vezetési órákon előbb-utóbb felszínre kerül a megfelelési kényszer a többi közlekedési társunk felé. Ez egy szükséges dolog természetesen, viszont a túlzott megfelelési kényszerünkkel könnyen áteshetünk a ló túloldalára is.

piros lámpa vezetés gyakorlás közben

Sokszor már az elindulással kapcsolatban előkerülhetnek ezek a gondolatok:

  • Mi lesz, ha lefulladok?
  • Mit fog szólni, aki mögöttem áll?
  • Rám fog dudálni, ha lassan indulok el?

 Ilyenkor sajnos nagyobb hangsúlyt fektethetünk a véleményekre, megfelelésre, mint magára az elindulásra. Stressz helyzetbe kerülhetünk a túlzott aggodalmaskodás miatt, ami még rosszabb teljesítményhez vezethet a rutinszerzésünk és a későbbi önálló autóvezetésünk során. Ez az elvárásoknak való túlzott megfelelés elvonhatja a figyelmünket magáról a biztonságos autóvezetésről is.

vezetés gyakorlás városban

  Már a friss jogsis kezdő vezetőknél is érdemes ezzel foglalkozni. Tisztázni kell magunkban már a vezetés gyakorlás órákon is, hogy a közlekedésünk során hogyan érdemes a figyelmünket megosztani, mire kell nagyobb hangsúlyt fektetni a tájékozódásaink során a balesetmentes közúti közlekedésünk érdekében. A körültekintésekkel kapcsolatban is fel kell elevenítenünk az autósiskolai gyakorlati órák alatt elsajátított tudásunkat a mögöttes forgalom, mellettes forgalom és a holttér ellenőrzésekkel kapcsolatban is. Ezeket a helyzeteket kellő vezetés gyakorlással általában megfelelően, stresszmentesen tudjuk majd kezelni az önálló autóvezetésünk során.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Csomagok/árak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály