Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
 • KATEGÓRIA
B
 • KATEGÓRIA
C
 • KATEGÓRIA
J
 • JOGSI UTÁN

Gyakorló vezetés jogosítvánnyal télen vagy nyáron?

Gyakorló vezetés jogosítvánnyal télen vagy nyáron?

 

 Mindkét választásnak megvannak az előnyei és a hátrányai is. Ha nem tűztünk ki egy körülbelüli időszakot az önálló autóvezetésünk, vezetési rutinunk megszerzésére, akkor választhatjuk bármelyik időszakot a vezetés gyakorlásra.

 Téli időszakban a korai sötétedés miatt a gyakorló vezetési időpontokat érdemesebb inkább még világosra időzíteni, főleg a kezdeti időszakban. A lehullott csapadék, lefagyott úttest sok kihívás elé állít bennünket frissjogsis kezdő vezetőként és a vezetést újrakezdő autóvezetőként is.

gyakorló vezetés télen

 • A csúszós úttest az egyik sarkallatos pont. A sebesség megfelelő megválasztása az útviszonyokhoz képest, a követési távolság megfelelő növelése is a feladataink közé tartozik. Kerüljük a hírtelen manővereket, kormánymozdulatokat, amennyiben ez nem indokolt.
 • A csapadékkal elfedett útburkolati jelzések, terelővonal, záróvonal és a megfelelő forgalmi sávokban történő közlekedés az útburkolati jelzések láthatóságának hiányában nem könnyű feladat. Nyári körülményekben ezekre a viszonyokra általában nem számíthatunk, de van, amikor az időjárás más időszakban is megtréfálhat.
 • Viszont ami kicsit a segítségünkre lehet, az egyes fák, bokrok, cserjék lombhullatása, ami a kereszteződések beláthatóságánál, kijelölt gyalogátkelőhelyek megközelítésénél és egyéb hasonló forgalmi vezetési helyzetekben az előnyünkre válhat.
 • Megfelelő barázdamélységű téli gumiabroncsot használjunk a gyakorló vezetési autón akkor is, ha az autóvezetés gyakorlást saját autóval végezzük.

 Nyári időszakban talán a közérzetünk jobb lehet. Zöldek a fák, nyílnak a virágok, napsütés, kellemesebb hőmérséklet, ami hozzájárulhat a stresszmentesebb hangulatunkhoz, ami a gyakorló vezetés során jól jöhet.

vezetés gyakorlás jogosítvánnyal nyáron

 • Későbbi időszakra tevődik a sötétedés, ami által nagyobb lesz a mozgásterünk az autóvezetés gyakorlási időpontok tekintetében, hogy a nappali időszakban tudjunk gyakorolni, elkezdeni az autóvezetési rutinszerzés folyamatunkat akár magán vezetési oktatóval.
 • Az autónkban a napsütés hatására a kinti hőmérséklet többszöröse is lehet, ezt a melegebb időszakokban szem előtt kell tartanunk. Ez klíma berendezéssel optimális hőmérsékletre hozható, ami szükséges számunkra a vezetés gyakorláshoz is. Emelkedhet a pulzusunk is, feszültebbek is lehetünk, ami stresszhelyzeteket is generálhat.
 • A nagy melegben nehezebben tudunk koncentrálni, a reakció időnk is megnő, ami balesetveszélyes is lehet, mert több időre van szükségünk egy-egy manőver, fékezés, kikerülés, információ feldolgozás végrehajtása kapcsán.

 Mindenképpen ajánlott a klímás oktatóautó a gyakorló vezetés jogosítvánnyal órákon.

 

Ha megvan az elhatározás, jelentkezz te is a stresszmentes gyakorló vezetésre!

Árak/csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály