Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Autóvezetés gyakorlás autópályán

Autóvezetés gyakorlás autópályán

 

  Friss jogsival a kezünkben valószínűleg az első utunk nem a Balatonra fog vezetni az M7-es autópályán 130-as tempóval. A jogosítvány megszerzése után általában kezdő autóvezetőként inkább forgalommentesebb helyen érdemes elkezdeni a vezetési gyakorlat megszerzésére irányuló lépéseket. Ha kellő tudást szereztünk az autósiskola Fóton, autósiskola Gödöllőn vagy autósiskola Dunakeszin lévő vezetés oktatás közben és magabiztosak vagyunk, akkor el lehet kezdeni a vezetés gyakorlást saját autóval is.

  • Ha nem is választjuk a jogsi utáni gyakorló órákat magán vezetés oktatóval, akkor is ajánlott az első pár alkalommal beültetni magunk mellé valakit, aki nem kezdő vezető kevés rutinnal. Mindenképpen olyan személy legyen aki türelmes, de ha kell, be tud avatkozni a vezetésbe akár tanácsokkal, akár fizikailag.
  • A városi vezetés gyakorlása nagyon fontos a kezdő gépjárművezetőknél is. Igaz, hogy lassabb a tempó a forgalom gyakorlás közben, mint az autópálya gyakorlásnál, de a sok manőver, kereszteződések elemzése, gyalogos-kerékpáros forgalom feltérképezése, helyes döntések meghozatala mind hozzájárul a vezetés gyakorlás órákon megszerzett rutin gyarapodásához. Ezekre lehet bizonyos alapként tekinteni, amire építhető lesz majd az autópályás gyakorló vezetés is.
  • Az autópályás közlekedés nagyobb sebességgel történik, emeltek a sebességhatárok a városi autóvezetéshez képest. Ugyanannyi idő alatt sokkal több utat teszünk meg, mint amit többé-kevésbé megszoktunk a jogsi utáni vezetés gyakorlás órákon. Ez fokozottabb előrelátást, következetesebb gondolkodásmódot igényel, mert a megszokottnál gyorsabban haladunk.

  Ha tudjuk, hogy mikre kell figyelnünk, hogyan kell praktikusan közlekednünk autópályán, melyek azok a tények, események alakulása, amiből már lehet következteti az eredményre akkor defenzív már sokat tettünk a stresszmentes vezetés gyakorlás irányába, a baleset-megelőzésről már nem is beszélve.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Csomagok/árak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály