Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Vezetéstámogató rendszerek hasznossága a vezetést újrakezdőknél

Vezetéstámogató rendszerek hasznossága a vezetést újrakezdőknél

 

Minél régebben szereztük meg a jogosítványunkat és nem vettünk részt a forgalomban aktív autóvezetőként, annál inkább meglepetés lehet a mostani jármű forgalom intenzitása, dinamikája, sűrűsége számunkra.

Ez újrakezdőként alaphelyzetben is okozhat némi STRESSZ-t, hiszen az eltelt idő arányában a jelenlegi autó mennyisége az utakon a többszöröse is lehet az anno megszokotthoz képest. Ez a számunkra nem szegszokott dinamika megkívánja a gyors helyzetfelismerést és megfelelő döntéshozást, cselekvést is a közlekedésünkben. Aki az elmúlt években, évtizedekben aktív gépjármű vezetőként részt vett napi szinten a forgalomban, az sokszor számára észrevétlenül, de együtt fejlődik a megnövekedett mennyiségű járművel, közlekedési szituációkkal, dinamikával a gyakorlati vezetései során évről-évre. Ő így gyakorlatilag hozzáfejlődik ehhez.

Nagyvárosi forgalom

A régóta nem vezetőknél, vezetést újrakezdőknél a másik sarokpont lehet az autógyártás és a technika rohamos fejlődése is, ami sokkal korszerűbb, komfortosabb, biztonságosabb személyautókat eredményez. Ha több tíz évet kihagytunk a jogsi megszerzése után az önálló autóvezetéssel kapcsolatosan, akkor szinte egy új világba csöppenhetünk az első gyakorlóvezetés óránkon a modernebb autók tekintetében.  

Manapság rengeteg vezetést támogató rendszerrel lehetünk gazdagabbak egy modern autó volánja mögött, ami szintén csökkentheti a feszültséget, STRESSZ-t bennünk. Ezek a rendszerek nagy segítségünkre vannak az autóvezetést újrakezdőknél is, hiszen jelezhetnek, sőt akár be is avatkozhatnak, ha túl későn fékeznénk, sávunkat nem biztonságosan elhagynánk vagy például a holttér ellenőrzés során nem vennénk észre egy mellettünk haladó járművet, közlekedési partnert.

Holttérellenőrzés fontossága autópályán

 

Fontos dolog, hogy friss jogsisként és újrakezdő vezetőként is használjuk az adott technika által kapott segítséget, támogatást, de ne úgy tekintsünk rájuk, hogy majd a mi autóvezetési feladatainkat ők fogják megoldani helyettünk. Ezeknek a passzív biztonsági rendszereknek a feladata a baleset megelőzése nem pedig az önvezetés!

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

csomagok-arak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály