Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Érdemes nyáron újrakezdeni a vezetést?

Érdemes nyáron újrakezdeni a vezetést?

 

Sokesetben halogatjuk a jogosítvány utáni vezetés újrakezdését a téli-tavaszi hónapokban, a hideg idő illetve a téli időszak viszontagságai miatt. Nyilván ehhez még hozzátevődhet ezen időszak sajátossága is a korai sötétedés.

A reggeli időszakok tekintetében sem vagyunk elkényeztetve az autóvezetést illetően, hiszen sokszor még a munkahelyünkre érkezéskor is sötét van. Ez többnyire nehezítő körülmény lehet azok számára, akik a megszokott munkarendben dolgoznak, mert így gyakorlatilag szinte teljesen kiszorulhatnak a napközbeni világos időszakokból a gyakorló-vezetést illetően.

téli napfelkelte

Ez a jogosítvánnyal rendelkező kezdő vagy újrakezdő vezetőknél az első pár alkalommal nehézségeket is eredményezhet. Ez is lehet az egyik oka a halogatásnak a tavaszi-nyári időszakra.  Ezzel gyakorlatilag nem is lenne probléma egészen a nyár kezdeti időszakáig.

Általánosságban Magyarországon a normál tanítási rend szerint Június közepe tájékán érnek véget a tanítások a gimnáziumokban, szakgimnáziumokban, szakiskolákban. Ilyenkor nagy létszámban megkezdik a nyári szünetet a kedves diákok, általában rengeteg szabadidővel rendelkezve napközben is.

Gimnáziumi osztályterem

Akik úgy időzítették a jogosítvány megszerzésének a menetét, hogy erre az időszakra már túl legyenek a sikeres KRESZ vizsgán, ők bizony igyekezhetnek kihasználni a szabadidejüket a gyakorlati vezetési órákra. Sok autósiskolánál lehetséges intenzív gyakorlati vezetést kérni, akár heti több alkalommal is, így elvileg hamarabb tudják a gyakorlati oktatás alkalmával a tanultakat elsajátítani.

Jellemzően ezen időszakban Júniusban, Júliusban és Augusztusban az autósiskolai és a gépjárművezető-szakoktatói kapacitások teljes mértékben le vannak kötve.

gyakorló-vezetés oktatóval

Tehát, ha a jogsis gyakorlóvezetést, autóvezetésünk újrakezdését erre a túlzsúfolt időszakra helyezzük, könnyen szembesülhetünk vele, hogy heteket vagy akár hónapokat is kell várnunk a vezetési rutinszerzésünk elkezdésével kapcsolatosan. Érdemes lehet a téli időszakban időnket az újrakezdés előkészületeire fordítani, mint a KRESZ frissítése, műszakkal kapcsolatos témakörök átismétlése. Így mikor már magunk mögött tudhatjuk a zord, sokszor búskomor téli időszakot, felkészülve várhatjuk a stresszmentes újrakezdő vezetési óráinkat a magán vezetési oktatónkkal a tavaszi megújulást is magával hozó hónapokban.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály