Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Nem tudok parkolni!

Nem tudok parkolni!

 

Az újrakezdő vezetőknél a hosszú kihagyás oka sokesetben a parkolási tudás hiányára vezethető vissza. Nyilván, ha nem tudunk parkolni, akkor nem is merünk elindulni autóval az úticélunk felé. Ha 80-as, 90-es években szereztük meg a jogsit, akkor a gyakorlati vezetéseink során tapasztalhattuk, hogy elég szellősen tudtunk parkolni és válogathattunk a parkolóhelyek között. Ez mára már merőben megváltozott. Napjainkban a megnövekedett személyautó állomány miatt aránylag nehezen tudunk a városban megfelelő parkolóhelyet találni. Ha találunk is, akkor sem vagyunk elkényeztetve széles parkolóhelyekkel, inkább csak egy autónyi hely áll a rendelkezésünkre, ahova elég szűkösen férünk be.

Gyakorlóvezetés merőleges parkolással

A vezetés újrakezdésekor a járműkezelési alapok átvétele után a parkolási ismereteinket is fel kell frissítenünk vagy újra kell tanulni a parkolásokat.  A járműkezelés órák gyakorlatilag az előszobája a parkolás gyakorlásnak. A parkolások tekintetében legalább a hétköznapjainkban használt típusokat meg kell tanulnunk. A legáltalánosabb parkolások a merőleges és a párhuzamos parkolás. Ezeket a parkolási formákat nem csak előre irányban, hanem hátra irányban is meg kell tanulnunk megfelelően kivitelezni majd. Minél több időt, gyakorlást fordítunk ezekre a manőverekre, annál rövidebb idő alatt tudjuk majd őket végrehajtani a forgalmi vezetéseink során.

Párhuzamos parkolóhely

Sokan kisebb pánikba esnek, amikor a parkolás folyamán a mögöttük érkező autó feltartása szóba kerül, esetleg a mögöttes autó vezetője ennek hangot is ad dudálás formájában. Fontos, hogy ebben a szituációban stresszmentesek maradjunk, megmaradjon a saját, a vezetési órákon megszokott ritmusunk és abban folytassuk tovább a parkolásunkat.

Sok dologra kell figyelnünk a parkolások folyamán:

  • fel kell mérnünk az oldaltávolságokat
  • viszonyítási pontokat be kell tartanunk
  • megfelelő kanyarodási íveket kell választanunk, stb…

Ne kapkodjunk, ne essünk szét, mert az csak rosszabb teljesítést fog eredményezni.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet Okleveles Gépjárművezető-Szakoktatóval!

Árak/Csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály