Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Gyakorlóvezetés begyakorolt útvonalakon

Gyakorlóvezetés begyakorolt útvonalakon

 

Amikor elhatározzuk, hogy veszünk gyakorlóvezetés órákat Budapesten, akkor rengetegszer csak arra fókuszálunk, ami éppen a jelenleg aktuális célunk és az ahhoz vezető útvonalak begyakorlása.

Ez az akut problémánkat meg is oldhatja ideig-óráig, viszont azt érdemes szem előtt tartanunk, hogy ez nem fog egy valós autóvezetési rutint, önálló vezetési tudást biztosítani számunkra a későbbiekben.

Gyakorlóvezetés begyakorolt útvonalon

A gyakorlati vezetés órákon az autóvezetés újrakezdésénél ezt úgy érdemes elképzelnünk, mint az iskolában a bemagolt verseket, a történelem órákra szó szerint betanult évszámokat és az azokhoz kötődő eseményeket. Tehát ha egy útvonalat betanulunk a jogsi utáni gyakorló vezetés óráinkon, akkor az gyakorlatilag egy bemagolást, betanult koreográfiát jelent arra az adott útvonalra, nem pedig egy valódi, önálló autóvezetési tudást, amit szinte bárhol alkalmazni tudunk.

  • A valódi vezetési, közlekedési tudás megszerzéséhez elengedhetetlen az általunk még gyakorlóvezetési és újrakezdő vezetői szempontból ismeretlen, random helyszínek, kereszteződések, vezetési útvonalak bejárása, hiszen itt valóban számunkra új helyzetekkel, forgalmi szituációkkal találkozhatunk.

Gyakorló vezetés körforgalommal

Ezeknek a helyzeteknek, csomópontoknak, útvonalaknak a nem ismerése, nem megszokása kényszerít bennünket abba a helyzetbe, hogy a valódi KRESZ tudásunkat előhúzva, a közlekedési táblákat, útburkolati jeleket felismerve, alkalmazzuk a szituációra vonatkozó megfelelő szabályokat viszonylag rövid idő alatt.  Sokan bele sem gondolnak abba, hogy az autónk 50 km/h sebességnél 1 másodperc alatt kb.: 13,88 métert halad!

Gyakorló vezetés óra Budapesten

  • Ez a megtett távolság 3 átlagos személyautó hosszát jelenti! Így meglehetősen rövid időnk marad a helyzetfelismerésre, a helyes odaillő KRESZ szabály megkeresésére és alkalmazására a vezetés közben.
  • Ezért elengedhetetlen az újrakezdő vezetőknél is a KRESZ tudás naprakészen tartása, hiszen a vezetési rutinszerzésünk során a gyakorló-vezetés órákon is természetesen ebből dolgozunk.

Összességében már a gyakorlóvezetés óráinkon is érdemes változatos helyszíneket bejárni a saját érdekünkben, ha valódi autóvezetési tudást és megfelelő helytállást, önálló és magabiztos autóvezetést szeretnénk elérni.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet valódi szakoktatóval!

 Vezetési csomagok

 

 Semmi Stressz Vezetés oktatás

     Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

         jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                                 Szerző: Pálinkás Mihály