Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Vezetés oktatás otthon

Vezetés oktatás otthon

 

  Nagy dilemma a jogosítvánnyal kapcsolatban, hogy érdemes vagy nem érdemes otthon házi módszerekkel a szülő részéről elkezdeni az autóvezetés oktatását a B kategóriás jogosítványra beiratkozó családtagunknak. Pár évtizeddel ezelőtt szinte természetesnek számított, hogy apa megtanította a gyermeket „vezetni” a tanyán, nyaraló udvarán egyéb helyeken több kevesebb sikerrel. Ha ez megfelelően elsajátításra került, akkor még hasznos is lehetett a leendő jogsis gyakorlónak elindulás, váltások megfelelő végrehajtása, sorrendje, járműkezelési gyakorló vezetés szempontjából. Az autósiskolai vezetés oktatás szempontjából segítség is lehet az alapoktatáshoz, ha a B kategóriás jogosítványra jelentkező tanuló vezető már az alapokat megfelelően tudja.

 A probléma akkor szokott lenni leginkább, ha ez nem jól lett megtanítva a tanuló vezetőnek, mert akkor előfordulhat, hogy sokkal nehezebb feladat lesz a gépjárművezető szakoktatónak ezeket a „rossz” berögződéseket kijavítani, helyére tenni, megszoktatni a vezetés oktatás órákon.

  • Nekünk nagy autóvezetési gyakorlattal rendelkező sofőröknek természetes lehet az, hogy mi tudjuk hogyan kell vezetni, váltani, manőverezni, közlekedni. Ez miatt sokszor a szülő nem érti, hogy a tanuló vezető, akinek a vezetés oktatást erőltetjük otthon, vajon miért nem érti meg azt, ami nekünk természetes.
  • Előfordul, hogy ilyenkor fogy el a türelem, felemelkedik a beszéd hangereje, feszültség lesz a vezetés oktatás közben. Hogy nem lehet ezt megérteni? Fiam soha nem lesz jogosítványod!
  • A tanuló vezetőnk ilyenkor megijedhet, a kis önbizalmát össze is törtük másodpercek alatt, még a kedve is elmehet az egésztől főleg, ha még van benne félelem a vezetéstől is. Ebből az ijedtségi állapotból elég nehéz ezek után visszaterelni őt az autóvezetés gyakorlása irányába!

 Attól még, hogy tudjuk mit hogyan kell kivitelezni az autóvezetéssel kapcsolatban, nem jelenti azt, hogy ezt a tudást megfelelően, hatékonyan át is tudjuk adni a vezetés oktatás/vezetés gyakorlás órákon otthon a vezetni tanulónknak.

Tanuló vezető oktatása

  Összességében jobb döntés lehet, ha inkább vezetési oktatóra bízzuk a vezetés oktatását ezek elkerülése végett. A közlekedési szakember tudni fogja hogyan építse föl a tananyagot megfelelően a tanuló vezető képességeihez igazítva. A vezetés oktatás órákon tanultakat így helyesen tudja majd alkalmazni a városi vezetés gyakorlásnál is, ezzel csökkentve az autóvezetési stresszt ami a biztonságos jogsi utáni autóvezetés egyik fontos része.

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály