Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu   Hétfő - Péntek 8.00-18.00  Szombat 8.00-14.00 
A
 • KATEGÓRIA
B
 • KATEGÓRIA
C
 • KATEGÓRIA
J
 • JOGSI UTÁN

Jogosítvány ára

Jogosítvány ára

 

Amikor a jogosítvány megszerzése felmerül, akkor sokan első körben a jogosítvány árát tekintik döntőnek az autósiskola kiválasztásánál. A jogsi ára viszont több tényezőből tevődik össze.

Mindennapi életünk során egyre többször tapasztaljuk, hogy szinte mindennek folyamatosan emelkedik az ára. Ha csak a szokásos élelmiszer és háztartási termékeinket szeretnénk megvenni a rendszeres bevásárlásunk során, akkor ezzel bosszankodva szembesülhetünk az adott üzlet polcai előtt. A pénztárnál való fizetésnél pedig ezek a kisebbnek tűnő drágulások összeadódnak és a végösszeg nagyságrendekkel nagyobb lesz az eddigieknél.

bevásárlás árak

Ugyanez a helyzet a többi területen is.

 • A rezsi árak emelkedése szintén a mi pénztárcánkból fog többet kivenni minden hónapban az eddig megszokottnál.
 • Ha autót szeretnénk venni, itt is meglepetésben lesz részünk az árak megemelkedése miatt.
 • Az új autó árak jócskán elszaladtak, amit természetesen részben követnek a használtautó árak is.
 • Az üzemanyag árai is az egekbe rúgnak, ami szintén kihat az autózás költségemelkedésére.

Ezek a mindenkit érintő többletköltségek természetesen jelentkeznek az autósiskola kiadásainál is, így sajnos rengetegen áremelésekre vannak kényszerülve. Ez az áremelkedés jelentkezhet a KRESZ oktatás keretein belül, de a gyakorlati vezetésoktatásnál is találkozhatunk vele. A vezetésoktatóknak az oktatóautó üzemeltetése is többletköltséggel jár, akár az üzemanyag árakra gondolunk, akár a szervízeltetésre vagy a járműalkatrész kopásával kapcsolatos többletköltségre.

Autószervíz díj

Így gyakorlatilag kevesebb profit érkezik ezek miatt, tehát kompenzálásra lehet szükség, ami az elméleti részektől kezdve az autósiskolás vezetési óradíjakig is kihathat. Az elméleti és a gyakorlati vezetési óradíjak autósiskolánként eltérőek lehetnek. Itt is érdemes mérlegelni, hogy melyik autósiskolát választjuk. Az oktatóautó tekintetében sem egyforma a kínálat számunkra, ami szintén az árat befolyásolhatja. Valószínűleg különbség lesz egy öregebb, olcsóbb oktatóautóval történő vezetésoktatás óradíja és egy újszerű, komfortos, nyilván az előbbi többszörösébe is kerülő korszerű oktatóautó óradíja között.

Lexus

A hivatásos gépjárművezető szakoktató személye között is sok különbség lehet, akár tudásban, tanítási képességben, tanítási hatékonyságban, türelemben és empátiában is, ami szintén vezetési óradíjkülönbséget is generálhat.

A jogosítvány ára tartalmaz még jópár dolgot ezeken felül, aminek a díjai az autósiskolától függetlenek.

Ezek hatósági árak, például :

 • KRESZ vizsga díja
 • forgalmi vizsga díja
 • orvosi alkalmassági vizsgálat/vélemény díja 
 • elsősegély tanfolyam, illetve az elsősegély vizsgának a díja 

Ha meglett már a jogsink, de még nem érezzük biztonságosnak a vezetési tudásunkat, akkor pedig érdemes a stresszmentes vezetésoktatást választanunk Okleveles Gépjárművezető-Szakoktatóval.

Kapcsolat

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály