Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Tolatás gyakorlás fontossága jogsi után is

Tolatás gyakorlás fontossága jogsi után is

 

  Sokunknak nagy mumus, félelmi pont a jogsi utáni autóvezetés egyik elengedhetetlen része a hátramenet vagy közismertebb nevén a tolatás. A tolatás tanítása, elsajátítása általában az autósiskolás gyakorlati oktatáson, rutinfeladatok keretében történik a jogosítvány megszerzése előtt.

 A sikeres forgalmi vizsga feladatai közé tartozhat az „Y” megfordulás és a parkolási feladat hátramenetben, rükvercben. Ez a hátramenetben történő parkolás párhuzamosan és merőlegesen is a vizsgafeladatok közé tartozik, tehát a tolatási tudásunk elengedhetetlen ezeknek a vizsgafeladatoknak a megfelelő, szakszerű kivitelezéséhez. A jogosítványunk megszerzése után érdemes elkezdenünk az autóvezetési rutinszerzésünket akár saját autóval, akár jogsi utáni gyakorló vezetések formájában magán vezetési oktatóval. Ha hosszú ideig nem vezetünk, ezek az ismereteink is hajlamosan idővel kikopni.

jogsis újrakezdő vezetés hosszú kihagyás után

  •  A gyakorló órákon a tolatás gyakorlása, felelevenítése is szerves része a gyakorlatszerzésnek, autóvezetés újrakezdésének. Vannak járművezetők, akik a tolatási tudás hiánya miatt évekig próbálják kerülni az olyan közlekedési szituációkat, ahol hátramenetet kellene végezniük az autóval. Talán ideig-óráig ez megoldható is, de számos olyan közlekedési szituációba csöppenhetünk vezetésgyakorlás vagy önálló jogsi utáni rutinszerzésünk alkalmával, ahol kénytelenek vagyunk tolatni forgalmi okokból.

Tolatás parkolásnál jogsi után

  •  Ha a tolatással problémánk van, akkor ez a parkolásoknál is ki fog ütközni. Sajnos szinte minden parkolási formánál bele fogunk csöppenni a tolatás szükségességébe.
  • Hiába állunk be a városi vezetésünk alkalmával a parkolóhelyre előremenetben, hátramenetben kell majd kiállnunk vagy létrehozni az előremenetben való kiálláshoz szükséges helyet a többi parkoló autó és a saját autónk között.
  • Tehát összességében a tolatás tudás egy fontos pillére az autóvezetésünknek, ami ha nem megy, bátran forduljunk gépjárművezető-szakoktatóhoz, gyakoroljuk a viszonyítási pontokat, jármű elhelyezéseket hátramenetben is a vezetés gyakorlás alkalmakon.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Árak/Csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály