Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Stresszcsökkentés vezetés közben

Stresszcsökkentés vezetés közben

 

Az autósiskolai tanulmányaink és a jogsi utáni vezetésgyakorlás, gyakorlóvezetés szerves része a stresszkezelés is. A stressz egy természetes mechanizmus a szervezet védekező reakciója. Általában akkor alakul ki, amikor félünk, megijedünk, veszélyeztetve érezzük magunkat valamilyen eseménytől, illetve akaratunkkal ellentétben kell cselekednünk. Ilyenkor a stressz hatása alatt feszültség generálódik bennünk, ami sajnos rossz irányba tereli a gondolatainkat.

Mint tudjuk, a gondolatok ereje kihat a cselekedeteinkre is, amik szintén valószínűleg a rossz irány felé fognak orientálódni. A jogosítványutáni gyakorlóvezetés alatt is számos megoldandó szituációba keveredünk akaratlanul is. Ezek megoldása nagyrészt a mi feladatunk, sokszor kimerítő feladat, amit hosszútávon is meg kell tudnunk oldani. A gépkocsivezetés veszélyes üzem, maximális koncentrációt és odafigyelést igényel az indulásunktól a célunkhoz való megérkezésig. Ennek csak akkor tudunk teljesen eleget tenni, ha vezetésre alkalmas állapotban ülünk a volán mellé. A vezetésre alkalmas állapot tartalmazza a nyugodtságot, feszültségmentességet is.

Természetesen csak fél siker a nyugodt állapotú elindulás, ez menet közben külső és belső tényezők miatt változhat és kihat a közlekedésünkre, lelki állapotunkra. Ha így történik, mindenképpen meg kell próbálnunk ezt kezelni. Nyilván nem tudunk vezetés közben relaxálni, jógázni, de bizonyos dolgokkal lehet csökkenteni a feszültséget. Ilyen lehet például, ha megpróbálunk előre tervezni, előre gondolni az áthaladási sorrendeket, lehetőségeinket egy-egy kereszteződéshez érkezés előtt. Utunk során nem csak az autónk elé 2 méterrel tekintünk, hanem sokkal előrébb. Ezáltal felkészültebben tudunk megérkezni egy szituációhoz, könnyebben tudunk végrehajtani manővereket ha szükséges balesetmegelőzési célból. Több időnk marad az általunk csökkentett információk feldolgozására is, ezáltal kiegyensúlyozottabban, stresszmentesebben fogunk közlekedni.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

  Árak/csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály