Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Parkolás gyakorlása a gyakorló vezetés órákon Budapesten

Parkolás gyakorlása a gyakorló vezetés órákon Budapesten

 

 Autóvezetésünk során, ha elértük úticélunkat, akkor természetesen le is kell parkolnunk majd. Különböző helyszíneken a kialakított parkolóhelyeket tudjuk szabályosan igénybe venni általában. Ezek a parkolási vagy más szóval várakozási helyeket a megfelelő parkolási módszerekkel tudjuk igénybe venni. A bevásárló központok parkolóiban nagy általánosságban a merőleges parkolásra van több lehetőség. Praktikusság szempontjából eldönthetjük, hogy előremenetben állunk be a kiválasztott várakozó helyre vagy hátramenetben lesz számunkra megfelelőbb. Mindkét parkolási formának vannak előnyei és hátrányai is, ezeket mérlegeljük majd. Igyekezzünk ne a legszűkebb parkolóhelyet választani a korrigálási lehetőségek miatt is.

Parkolás gyakorlása vezetésnél

 Budapesten a belvárosi részeken általában a párhuzamos parkolásra alakítanak ki az autós forgalom számára várakozási lehetőséget. Ezt a parkolási formát is előre és hátramenetben is végezhetjük. Itt a parkolóhely nagysága lesz az egyik meghatározó, hogy melyik parkolás gyakorlási formát fogjuk választani.

Párhuzamos parkolás gyakorlása Budapest

 Bármelyik parkolást is válasszuk, a megfelelő parkolásunk kivitelezéséhez azonban sok információval kell rendelkeznünk a manőverrel kapcsolatban. Ismernünk kell a parkolásra vonatkozó viszonyítási pontokat, megfelelő oldaltávolságokat, kanyarodási tulajdonságait. Az autónk méreteivel is tisztában kell lennünk, hiszen már a parkolóhely kiválasztásában is óriási szerepe van. A parkolásnál kis helyen kell manővereznünk, tereptárgyak, autók között, úgyhogy a sebesség helyes megválasztása is a jó parkolás alapja lesz. Praktikus vezetési tanácsok is jól jöhetnek számunkra, a parkolóhely kiválasztásánál és a parkolás végrehajtásával kapcsolatban is.

 Ne feledjük: Vezetés gyakorlat teszi a mestert!

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Árak/csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály