Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Gyakorló vezetés Budapesten több sávos úton

Gyakorló vezetés Budapesten több sávos úton

 

  Autóvezetésünk során szinte elkerülhetetlen, hogy találkozzunk több sávos úttal vezetés gyakorlásunk és a későbbi önálló autóvezetésünk során is. Ezért fel kell elevenítenünk jópár KRESZ szabályt a párhuzamos közlekedéssel kapcsolatban, mielőtt belevetjük magunkat a mélyvízbe frissjogsival vagy, ha újrakezdjük az autóvezetést hosszú kihagyás után. A jogsi utáni gyakorló vezetés előtt ismernünk kell a tájékozódás menetét, a mögöttes és mellettes forgalom ellenőrzését, illetve magát a holttér fogalmát, tulajdonságait, veszélyeit. Ha ezekkel tisztában vagyunk, akkor ezt az elméleti tudást át kell ültetnünk majd a vezetés gyakorló órákon is a forgalmi vezetésünkbe.

Sávváltás gyakorlása

  A párhuzamos közlekedésnél kettő vagy több sáv áll rendelkezésünkre akár városi vezetés gyakorlásáról beszélünk, akár autóút vagy többsávos autópályáról. Ezekben a sávokban párhuzamosan, azonos irányban kell haladunk a többi autóval.

  • Sokszor egymás mellett is párhuzamosan, ami több veszélyt is rejt magában. A balesetmentes autóvezetésünk érdekében fel kell elevenítenünk, az elsőbbségadási viszonyokkal, megfelelő oldaltávolságokkal, tájékozódással, körültekintéssel kapcsolatos tudásunkat.
  • A DEFENZÍV vezetési módszer a több sávos úton is a segítségünkre lehet, ha ismerjük az elvét.

Ha friss jogsival vagy kezdő jogosítvánnyal rendelkezünk vezetési rutin nélkül, akkor itt is a vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés órák keretein belül lesz érdemes vezetési rutint szereznünk a párhuzamos közlekedés területén.

többsávos út vezetés gyakorlása budapesten

  A gyakorló vezetés Budapesten is történhet. Ha problémáink vannak a párhuzamos közlekedés szabályaival, vagy csak egyszerűen nincs meg benne a kellő rutinunk és félünk a vezetéstől ezeken az utakon, akkor ezt mindenképpen gyakoroljuk hivatásos gépjárművezetővel vezetés gyakorlás órák keretein belül. Mindenképpen érdemes ehhez türelmes, felkészült vezetés oktatót választanunk, a stresszmentes gyakorló órák hatékonysága és a nyugodt vezetési órák miatt is, hogy ne rémálom legyen a gyakorló vezetés óráink, hanem hasznos, építő jellegű tevékenység.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

Árak/csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály