Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Parkolási rutinszerzés friss jogsival

Gyakorló vezetés, parkolási rutinszerzés frissjogsival

 

Sokunk egész életében egy-két fajta parkolást tud csak biztonságosan végrehajtani. Inkább messzebb parkol le az úti céljától és folytatja tömegközlekedéssel az útját. Pedig a személautóval történő közlekedésünk szerves része a parkolás is.

Ha elindultunk úti célunk felé, akkor előbb-utóbb le is kell majd parkolnunk, a KRESZ megfogalmazása szerint várakoznunk kell valahol. Már a parkolóhelyünk kereséséhez is tisztában kell lennünk az autónk méreteivel, fordulási képességeivel, hogy a kiválasztott parkolóhelyre ténylegesen be tudjunk állni.

A Gyakorló-vezetés saját autóval a legpraktikusabb a parkolásgyakorlás szempontjából, ha megvan már a saját autóval megszerzett vezetési rutinunk és remélhetőleg kellőképpen ismerjük a gépjárművünk tulajdonságait. Az első gyakorló-vezetésekre parkolási szempontból is érdemesebb kis forgalmú vagy szinte forgalommentes helyszínt és időszakot választanunk a jogsi utáni parkolásgyakorlás szempontjából, amíg bizonytalanul vezetek.

Vidéki helyszíneknél viszonylag egyszerűbb dolgunk van ezzel kapcsolatban.

Budapest külső kerületeiben és az agglomerációban is hasonló a helyzet. Általában nagyobb számban állnak rendelkezésünkre tágasabb parkolóhelyek, ahol könnyebben tudjuk megtanulni, elsajátítani a szükséges információkat, manővereket. Bevásárló központok parkolóiban túlnyomó részben merőleges parkolásokat tudunk alkalmazni az erre kialakított várakozóhelyeken. Ezeket a parkolási fajtákat viszont a budapesti és sok nagyvárosi belvárosban nem tudjuk megoldani, csak a mélygarázsokban vagy parkoló házakban. Itt sokszor úgynevezett halszálkás parkolást is lehet kivitelezni ahol ezt megengedik. Viszont általában az út melletti várakozóhelyek párhuzamos parkolási lehetőségre állnak csak a rendelkezésünkre.

Tehát érdemes minél többfajta parkolás technikáját elsajátítani a vezetés újrakezdés alkalmával mielőtt a rutinszerzés kezdő jogsival rossz élményekbe torkollhatna parkolási stressz formájában.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

 Csomagok/árak

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály