Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Gyakorló vezető a körforgalomban

Gyakorló vezető a körforgalomban

 

A vezetés újrakezdésének az elhatározásakor a kevés vezetési rutin és a hosszú kihagyás miatt KRESZ ismereteink kikopó félben lehetnek. Érdemes az elméleti részek átismétlésével kezdeni a jogsi utáni újrakezdést. Az elméleti tananyagok gyakorlása folyamán az alapoktól kezdve lépésekben eljutunk az útkereszteződések témaköréhez is. Itt természetesen a legegyszerűbb útkereszteződéstől a legbonyolultabbig szinte minden típussal találkozhatunk a tesztkérdésekben. Sajnos viszonylag kevés anyag van a tesztekben a körforgalmakról, így ezeket a KRESZ könyvünkből, illetve az E-Learning oktatóanyagból tudjuk megfelelően elsajátítani az újratanulás folyamán.

Körforgalom külföldön

Nagyon fontos témakör a körforgalom, hiszen rengeteg helyen találkozunk vele mind lakott területen belüli vezetésgyakorlásunk, mind az országúti gyakorló vezetésink során a későbbiekben.

A körforgalmak általában nagy forgalmú helyeken alakítják ki, ahol az érkező járművek sebességének a csökkentésével mérsékelhető a balesetveszély. A körforgalomban egyirányú közlekedés van. Általában a körforgalomban haladó gépjárműnek van elsőbbsége a behajtó autókkal szemben. Nagyon fontos ezeknek az információknak a felfrissítése, megtanulása.

Ráadásul nem csak egy féle körforgalom létezik a közúti közlekedésben.

  • mini körforgalom
  • egysávos körforgalom
  • turbó körforgalom
  • spirális körforgalom, stb…

Szerencsére napjainkban elég ritka dolognak számít a körforgalomban történő baleset, de pár előfordult már. A probléma sokszor a körforgalomnak a rossz irányból való megközelítése, behajtása és a körforgalomból szintén rossz irányba való kihajtása okozhat.

Autó baleset

Ebben az esetben több sebből vérzik a dolog, hiszen fel kellene tűnjön már a megközelítésekor a körforgalom kezdete nevű tábla hiánya és az elsőbbségadás kötelező tábla hiánya is. Általában a körforgalomból való kihajtásnál pedig a jobbra tartás szabályait tekintve feltűnőnek kellene lennie, hogy a rossz oldalra érkezünk, nem beszélve a velünk szemben érkező autókról.

Fontos, hogy olyan helyet válasszunk az újrakezdő vezetésre, ahol ezt VALÓBAN GÉPJÁRMŰVEZETŐ-SZAKOKTATÓI VÉGZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ KÖZLEKEDÉSI SZAKEMBERrel tudjuk végezni, hiszen így biztosított számunkra a hozzáértés és a megfelelő felkészültség is.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet Okleveles Gépjárművezető-Szakoktatóval!

 Csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály