Tel: +36 20 273 05 54 | ✉ info@vezetesguru.hu  Hétfő - Péntek 8:00 - 18:00  Szombat 8:00-14.00
A
  • KATEGÓRIA
B
  • KATEGÓRIA
C
  • KATEGÓRIA
J
  • JOGSI UTÁN

Forgalomban vezetés

Forgalomban vezetés

 

Amikor végeztünk az autósiskolai elméleti vizsgáinkkal, levezettük a szükséges kilométereket és gyakorlati vezetési óraszámunkat. Ezután elmehetünk forgalmi vizsgára, amit megfelelő felkészültséggel, a vezetésre való odafigyeléssel sikeresen teljesíthetünk is.

Az autósiskolai gyakorlati vezetések két részre oszthatóak. Az egyik része az alapoktatás a másik pedig a forgalomban történő oktatás. Az alapoktatásban, közismertebb nevén a rutinpályás oktatásban a járművünkkel ismerkedünk meg.

Rutinpálya Autósiskola

Megtanuljuk a kezelőszervek használatát, elsajátítjuk a tanulási folyamat során az autó elindítását, mozgásba hozásást, kanyarodási képességeit, megtanuljuk a fékezési folyamatot, sebességváltást, emelkedőn való elindulást, összességben tehát a járműkezelési alapokat. A jelenleg érvényes jogszabályok alapján az alapoktatásban a hivatásos gépjárművezető-szakoktató dönti el a tanuló képességeihez mérve, hogy mikor viszi ki a tanuló vezetőt a forgalomba.

Az alapoktatás óraszáma:

  • 9 óra.

A forgalmi vezetés minimális óraszáma jelenleg:

  • 14 óra városi vezetés
  • 4 óra országúti vezetés
  • 2 óra éjszakai vezetés

Ha összeadjuk ezeket a vezetési órákat, kijön a 29 óra kötelező minimum óraszám. A 30. óra, az maga a vizsga órája, tehát az már nem gyakorló vezetés.

A 14 óra városi vezetés összességében nem sok egy tanulóvezető számára. A forgalmi vezetések során kerülünk gyakorlatilag éles helyzetekbe a teszteken már megismert, megtanult közlekedési szituációkkal.

Gyakorlóvezetés forgalomban friss jogsival

Bármelyik városban tanulunk vezetni, 50 perc vezetésoktatás alatt rengeteg közlekedési szituációt fel kell ismernünk, megfelelően kezelnünk, jó döntéseket hoznunk a továbbhaladást illetően és mindezt aránylag rövid idő alatt. Mivel nem vagyunk egyformák az ügyességi és a tanulási képességek tekintetében sem, így ez a 14 óra a városi vezetés megtanulására nem mindenkinek lesz elegendő.

Vezetésgyakorlás saját autóval

Arról nem is beszélve, hogy a vezetői engedély vagy közismertebb nevén jogosítvány, nem csak egy városba szól.

Ha a jogosítvány után úgy érezzük, hogy nem megy a városi vezetés, akkor keressünk fel egy Szakoktató Végzettséggel is rendelkező közlekedési szakembert és vegyünk pár gyakorlóvezetés órát tőle a városi forgalomban.

 

Kezdd el te is a stresszmentes, személyre szabott gyakorló vezetésedet!

 Gyakorlóvezetés Csomagok

 

Semmi Stressz Vezetés oktatás

Vezetés gyakorlás, gyakorló vezetés

jogsis kezdőknek, újrakezdőknek...

                            Szerző: Pálinkás Mihály